Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

Těsto:2lžíce mléka,1lžička jedlé sody(práš.do peč.),1vejce,2lžíce medu,15dkg cukr krystal,5dkg másla,45dkg hl.mouky. Krém:1/4 l mléka,15dkg cukru moučka,1vanil.cukr,2 lžíce hl.mouky,14dkg másla,rumová tresť. Poleva:1 a 1/2 čok.na vaření,1/8 másla

Postup přípravy

Dvě lžíce mléka svaříme s jedlou sodou.Poté přidáme 1vejce,2lžíce medu,15dkg cukru krys. a 5 dkg másla.Tuto směs mícháme do zrůžovění a nalijeme do 45dkg hladké mouky a zpracujeme v těsto.Toto těsto rozdělíme na 4 díly,které vyválíme (já válím přímo na pečícím papíře,když se přichycuje naleji pod těsto trošičku oleje)na čtyři plechy a postupně upečeme.
Krém:1/4 l mléka svaříme s 15dkg moučkovým cukrem,vanil.cukrem a dvěmi lžícemi hl.mouky na kaši (mouku rozmíchat v mléce,aby se neutvořily žmolky).po schládnutí smícháme se 14dkg másla a rumovou trestí (stačí polovina skleničky-RUM NE!!! -krém by byl řídký)

Na jeden upečený medovníkový plát natřeme polovinu krému,položíme druhý plát,který potřeme marmeládou na něj dáme další třetí plát,který potřeme druhou polovinou krému a položíme v pořadí čtvrtý plát,na který nalijeme polevu z 1a1/2 čokolády s 1/8 másla (rozpustíme a umícháme).Necháme proležet do druhého dne ,aby medovník změknul a poté krájíme na malé kostičky.

Úžasné cukroví,které u nás nesmí chybět. DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Arěv52 19. 12. 2012, 18:37
(Y) vypadá móóć dobře, vyzkouším určitě. Děkuji za receptík (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie