Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

čokoládové lanýže

0.0
čokoládové lanýže

Potřebné ingredience

70 g smetany ke šlehání 100 g másla 60 g krupicového cukru (může být i méně) 200 g kvalitní čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tím lépe) 2 lžíce likéru podle vlastní chuti, například amaretto 2 lžíce kakaového prášku, případně i strouhaného kokosu a mletých mandlí na obalení

Postup přípravy

Čokoládové lanýže

Jak dlouho?

Doba přípravy: 20 minut
Odležení: do druhého dne nebo alespoň 8 hodin

Počet porcí

50 kousků

Ingredience

70 g smetany ke šlehání
100 g másla
60 g krupicového cukru (může být i méně)
200 g kvalitní čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tím lépe)
2 lžíce likéru podle vlastní chuti, například amaretto
2 lžíce kakaového prášku, případně i strouhaného kokosu a mletých mandlí na obalení

Příprava jídla
1. Do kastrůlku odměřte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středně vysokém ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu a vařečkou míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Tekutou směs nechte vychladnout a uložte do druhého dne do lednice.

2. Rozložte na sebe dva nebo tři papírové ubrousky a doprostřed prosijte kakaový prášek. Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, bleskově je zaoblete konečky prstů (vůbec se přitom nemusíte pokoušet o dokonalé tvary!) a vzápětí obalte v kakau. Jde to velmi snadno, když při tom střídavě nadzvedáváte všechny čtyři okraje ubrousků, a nutíte tak lanýže putovat kakaovým práškem. Oklepejte a každý bonbon přesuňte do papírového košíčku. Jestli chcete, můžete část lanýžů obalit místo kakaa v kokosu anebo v mletých mandlích.

3. Narovnejte lanýže do krabičky nebo do celofánového sáčku a uzavřete.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie