Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Domácí kohout na červeném víně

0.0
Domácí kohout na červeném víně

Potřebné ingredience

1 kohout,3 cibule,1 celý česnek,5 žampionů,nebo 1 zavařované,rajský protlak,kousek másla,2 lžíce hladké mouky,1 láhev červeného vína, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření,půl lžičky soli,pepř, 10 dkg slaniny.2 mrkve,celer ani ne půl kořene,tymián,olej

Postup přípravy

Na oleji jsem osmažila 2 nakrájené cibulky,postupně jsem přidala nakrájenou slaninu a nakrájený česnek na větší kousky.Na to jsem dala naporcovaného kohouta,opekla ze všech stran,přidala koření a sůl a zalila vínem,aby byl kohout celý potopený,dolila jsem to vodou a nechala na mírném ohni vařit 2 hodiny.Po dvou hodinách jsem přidala zavařené žampiony,celý rajský protlak.
Máslo jsem si rozpustila v kastrůlku,do něj jsem nakrájela třetí cibuli a pozvolna jsem jí osmažila,potom jsem přidala 2 lžíce mouky,zamíchala a přidala jsem to do omáčky.Máslo zjemnilo omáčku a mouka jí zahustila.nechala jsem to přejít varem asi 3 ,minuty.
Měli jsme k němu čerství chléb.

.
Myslela jsem si,že tam bude hodně cítit víno a překvapilo mě,že to tak není,nikdy jsem to před tím nejedla a recept mi tady poradila jedna maminka,já jsem si ho jen upravila podle svého.

.

Křídla a krk jsem použila na vývar.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dahasa 20. 2. 2013, 12:57
Mňam (Y) (Y) (Y) to bylo moje oblíbené jídlo vždy ho vařil táta (L) máme oslavu ale nevím kde vzít kohouta s kuřetem jsme zkoušela ale není to ono :-(
pajdulinka 20. 2. 2013, 17:17
@Dahasa Já to vařila poprvé a moc nám to chutnalo.Když to nen ono s kuřetem,myslíte si že by byl rozdíl se slepicí? *-) (hello)
Schneewittchen 24. 1. 2013, 19:08
:-) Zní to moc dobře, už mám vytištěno a vyzkouším.
pajdulinka 25. 1. 2013, 15:37
@Schneewittchen i to chutná dobře.Dejte vědět jestli vám chutnalo,až to uvaříte (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie