Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

0.0
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,

Postup přípravy

Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvílí smažíme, poté k zelenině přidáme maso i s výpekem, podlijeme vodou a dusíme doměkka ((já dělám v papiňáku)
Když je maso měkké, vyjmeme ho a uchováváme v teple.
K zelenině přidáme dle potřeby vodu a rozmixujeme (ale nemusíte, záleží na vás), přidáme hladkou mouku, hořčici, ocet a zakysanou smetanu, dle chuti osolíme a oepříme a chvíli povaříme

Rýže:
Do rozpáleného oleje nasypeme dobře propláchnutou rýži, osmažíme, zalijeme hrnečkem a půl vody, dle chuti osolíme, chvíli povaříme, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme cca 15 - 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katys21 15. 12. 2013, 10:39
Právě jsem dovařila. (Y) (Y) jen místo zakysané smetany (jsem doma neměla) jsem dala obyč. a je to výborné. Místo rýže máme knedlík (děti mají raději) ,-) ,-) opravdu mňamka (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie