(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Rohlíky se solí a kmínem
Potřebné ingredience
250ml mléka, 1,5 lžičky sušeného nebo ½ čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 3 PL oleje, 1 vajíčko, 500g hladké mouky, 1 lžička soli
Postup přípravy
Necháme vykynout v pekárně na prg Těsto.
Pak si těsto rozdělíme na cca 14 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Potom postupně vyválíme oválné placky. Odspodu placku zavinujeme, pak uchopíme pravou rukou vrchní okraj placky a levou rukou domotáváme rohlík směrem nahoru, přičemž pravou rukou lehce vytahujeme cíp a levou rukou špičky rohlíku. Dovineme, mírně uválíme. Cípem dáváme na plech a špičky zahneme do tvaru rohlíku. Rohlíky necháme pod utěrkou kynout 20-30minut, pomašlujeme mlékem, posypeme hrubozrn. solí a celým kmínem a pečeme při 220°C cca 10min, pak při 170°C cca 15 minut dozlatova.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku, do košíku apod.
Pak si těsto rozdělíme na cca 14 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Potom postupně vyválíme oválné placky. Odspodu placku zavinujeme, pak uchopíme pravou rukou vrchní okraj placky a levou rukou domotáváme rohlík směrem nahoru, přičemž pravou rukou lehce vytahujeme cíp a levou rukou špičky rohlíku. Dovineme, mírně uválíme. Cípem dáváme na plech a špičky zahneme do tvaru rohlíku. Rohlíky necháme pod utěrkou kynout 20-30minut, pomašlujeme mlékem, posypeme hrubozrn. solí a celým kmínem a pečeme při 220°C cca 10min, pak při 170°C cca 15 minut dozlatova.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku, do košíku apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dfrtht45ftzh
(upraveno)
7. 3. 2015, 16:19
To jsou dokonalé rohlíčky, na ty se srdce směje. Pekárnu nemám, ale moji pomocníci mi je vypracují, už se těším. Jste šikulka.
nese v lese
(upraveno)
6. 3. 2014, 16:23
Rohlíky jsem dělala a jsou výborné, jen jsem je neměla tak dokonale srolované , jinak je to ňamka - super receptík.
Halmat
(upraveno)
6. 3. 2014, 17:31
@nese v lese
díky, jsem ráda, že chutnají!
siena
(upraveno)
5. 3. 2014, 0:28
babkamt
(upraveno)
4. 3. 2014, 20:50
Rohlíky vyzerajú výborne , ako od profesionála.
Halmat
(upraveno)
4. 3. 2014, 21:29
@babkamt
děkuji
Hyzule
(upraveno)
3. 3. 2014, 20:09
neskutečně výýýborné
Halmat
(upraveno)
4. 3. 2014, 19:48
@Hyzule
díky
laskonka333
(upraveno)
7. 2. 2014, 17:05
Lukášek duben
(upraveno)
7. 2. 2014, 13:19
prosím, prosím o foto jak točíte rohlíky
Halmat
(upraveno)
2. 3. 2014, 14:05
@Lukášek duben
někdy se točení rohlíků pokusím nafotit
zlabard
(upraveno)
1. 2. 2014, 18:19
Bohužel jsem Vaše rohlíky vyzkoušela a dala ochutnat nejen rodině, ale i sousedům! Od té chvíle musím péct pravidelně a ve dvojitých dávkách!
lucinkamail
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:48
no ty vypadají úžasně určitě udělám, jen se zeptám jsou křupavé?
Halmat
(upraveno)
2. 3. 2014, 17:22
@lucinkamail
ano, po upečení jsou křupavé
Žirafka1
(upraveno)
29. 5. 2013, 16:49
Máte je krásné
Halmat
(upraveno)
30. 5. 2013, 21:54
@Žirafka1
děkuji a jak jsou dobré!! vyzkoušejte
Žirafka1
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:05
@Halmat
Vyzkouším ráda Tak pěkně točené rohlíčky jako máte vy jsem zde na MMB zatím neviděla
Lugi
(upraveno)
10. 5. 2013, 15:22
famozni rohlíčky !! dělám kazdý týden 3x ,nám ty kupované gumáko- hnusoty 3kc za jeden fakt nejedou
Halmat
(upraveno)
29. 5. 2013, 16:13
@Lugi
sezana
(upraveno)
4. 3. 2013, 20:39
Halmat
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:13
@sezana
vyzkoušejte, jsou výýýýborné!