Maxi trdelníky "z konzervy" :-))) - RECEPT 141847

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

MOUČNÍKY, POHÁRY

ID 102848 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 204 návštěvníků)


Maxi trdelníky "z konzervy" :-)))


[ recept č. 141847 ze dne  ]

Maxi trdelníky  "z konzervy" :-)))

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept převzatý odtud z mmb a je výborný! Zadělávala jsem ho v DP. Těsto: 200ml mléka, 100ml vody, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce, 500 g hladké mouky, kostka droždí, 1 polévková lžíce cukru, špetka soli. Na posyp: žloutek na potření před upečením, rozpuštěné máslo na potření po upečení, sekané oříšky, krystalový nebo vanilkový (skořicový) cukr - jak kdo má rád Nemám trubičky na kremrole a děti nechtěly čekat až je koupím, takže jsem zapátrala po něčem kulatém, co by se v troubě nevzňalo :-) a napadly mne prázdné konzervy od ananasu. Pokud máte doma žravá dítka, tak je to velikost ideální :-) Pro parádu na talíři doporučuji ale spíše užší konzervu! Ale jinak za pár korun obrovský úspěch :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

Ingredience na těsto dle pořadí "v přísadách" dát do pekárny a nechat ji pracovat za vás :-) Po vykynutí rozdělit na stejně velké bochánky, velikost dle velikosti plechovek (ty naše byly 4). Urolovat z nich dlohé žížaly cca na tloušťku palce a pak je namotávat na připravené plechovky. Mezi jednotlivými skružemi ponechte malou mezerku. Když máte celou žížalu namotanou na plechovku, tak ještě plechovku poválejte (nebojte se na ni přitisknout), aby se jednotlivé skruže spojily a zploštily. Poté těsto potřete rozšlehaným žloutkem (ředila jsem troškou mléka) a obalíte v cukru smíchaným s oříšky. Péct dle trouby, já pekla na 180 st. cca 25 min. Po upečení natřít rozpuštěným máslem a ještě poválet ve zbylém cukru s oříšky. Až potom vysunout konzervu. Byla to opravdu mňamka :-))

Po pročtení různých nářků na špatné sundavání trdel z ruliček na kremlole, jsem plechovky raději obalila pečícím papírem a po upečení nejdříve vybalila zahrnutý papír, pak vytáhla bez problému plechovku (sklouzla po papíru bez problémů) a až poté sloupla papír z vnitřku trdla.
Není to žádný fenomenální nápad, určitě to plno lidí dělá také tak, ale třeba se to někomu bude hodit :-)


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

obalení konzervy
z druhé strany u dna
namotání
vyválení a slisování... :-)
na plechu před pečením
vysunutí konzervy po upečení
U nás je konzerva ideální velikost - nestačila jsem je ani přesunout na stůl :-)))


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Fazole z konzervy
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme zeleninovou směs s kukuřicí. Chvílí promícháváme. A můžeme servírovat. Podáváme s chlebem.
<< Farma, Panenka, Doba ledová, Zvonilka | Maxi trdelníky "z konzervy" :-))) | Tuňákový salát s čerstvým fenyklem a celerem >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>
Anna Š. (Anny84) ID 227761 (16.1.2019, 14:27)
Trdelníky jsem dneska upekla a musím je opravdu pochválit (Y) |:o) (clamp)
Jsou výborné (Y)
Děkuji za super recept (L)
ODPOVĚDĚT
Paulína F. (ocicko26) ID 228409 (15.1.2019, 18:42)
taky plechovky od piva obalit alobalem a na to testo (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (10.1.2019, 14:44)
Mám asi hloupý dotaz, nikdy jsem je nědělala a asi ani nejedla. Vydrží i do dalších dní, kdybych je vzala napr. do práce, nebo je to chce jíst hned ten den, teplé? *-) Děkuji
ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (16.1.2019, 15:07)
Zkusila jsem je, nejedli jsme je však hned,ale až za 3 hodiny a byly tvrdé. Tak nevím, jestli jsem je tam nechala dluho nebo jestli pak automaticky ztvrdnou *-)
ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (10.1.2019, 15:15)
Jedla jsem druhý den, není to ono
ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (11.1.2019, 15:04)
Děkuji, vyzkouším tedy nejdřív, aby byly k snědku hned čerstvé
ODPOVĚDĚT
Martina H. (Hlína) ID 29247, mimibazar.cz/hlina (15.1.2017, 13:38)
Děkuji za recept. Syn dostal od ježíška formy od tescomy a recept, který byl u toho, se mi neosvědčil, tak jsem použila na druhý pokus ten váš a jsou výborné (zajic)
ODPOVĚDĚT
Petra P. (koulovka) ID 65533, mimibazar.cz/koulovka (18.2.2016, 21:57)
Dobrý den, láká mne to vyzkoušet,
jak je dáváte na plech? Na ležato, nebo na stojato?
Děkuji
ODPOVĚDĚT
Hana D. (Handulka0) ID 214569 (3.5.2015, 22:01)
Taky zkusím |:o)ty Vaše se povedly fantasticky (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Adéla S. (Adlheid) ID 257871 (3.5.2015, 17:19)
V pátek jsme byli na pouti a všem tam chutnal trdelník (zajic) No ale ta cena! :-o Tak jsem dnes zkusila ty Vaše :-) :-) Jsou sice jak kynutá buchta, ale nám to nevadilo (Y), dali jsme si pěkně do nosu (Y) (Y) (Y) Zase něco jiného. Děkuji za receptík (Y). A tady malá ukázka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4709900. (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Michaela J. (Mišulex) ID 131186, mimibazar.cz/misulex (15.6.2014, 9:04)
Dobrý den, chci se zeptat kolik jich asi je z té jedné dávky?
Mam v plánu udělat dětem na rozlučku na fotbal pro děti, tak abych věděla z kolika mouky mam zadělat ,-)
ODPOVĚDĚT
Andrea M. (adriM) ID 34167 (1.2.2014, 21:26)
Prosím vás během pečení je točíte? Normálně se totiž dělají na nějaké tyči ve vzduchu, tak nevím... Děkuji
ODPOVĚDĚT
Gabriela T. (thom) ID 102848, mimibazar.cz/thom (2.2.2014, 11:30)
Nic jsem netočila. Mám horkovzdušnou troubu a byly propečené ze všech stran stejně. Jen na tom místě, kde ležely, byly zploštělé. Jedna paní tu ale psala, že je pekla na stojato a prý se nesesunuly a udržely tvar... vyzkoušené to ale nemám *-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (P.A.V.L.A) ID 263721 (1.2.2014, 21:13)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Vladimíra Motáková (eliska veruska) ID 146438 (1.2.2014, 20:55)
|:o) tak dnes jsem zkusila tyto trdelníky [A]a můžu jen a jen [A]d [A]o [A]p [A]o [A]r [A]u [A]č [A]i [A]t [A] zadělala jsem z 1kg mouky a motala jsem na trubičky na kremrole a v pohodě na ty menší všem chutnali a manžel chce zítra repete prý do práce [A] pro kolegy a holkám do kanceláře [A]
ODPOVĚDĚT
ILONA S. (ilona) ID 273, mimibazar.cz/ilonas (11.1.2014, 16:28)
Jsou naprosto dokonalý, jiné už delat nebudu. Akorat priste z dvojitý dávky :))
ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (Gabka31) ID 411453 (21.12.2013, 17:15)
Tak jsem dělala trdelníky a povedly se (Y) Chci je teď dělat z poloviční dávky, tak dám půlku droždí nebo míň? Co konzervy od tomatové šťávy :-)
ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (kapinak) ID 41602 (28.8.2013, 14:21)
(Y) (Y) (Y) Gabčo, včera jsem je dělala, děkuji za super recept (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (Gabka31) ID 411453 (11.8.2013, 20:05)
A šlo by trdelníky obalit ještě za tepla až po upečení jako to dělají ve stánku?
ODPOVĚDĚT
Gabriela T. (thom) ID 102848, mimibazar.cz/thom (12.8.2013, 23:13)
Asi ano *-) Okukovala jsem, jak to dělají na trhu a u nás obalovali před i po upečení ,-)
ODPOVĚDĚT
Jana E. (J+S) ID 44829, mimibazar.cz/janaederova (15.6.2013, 9:16)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Věra H. (Kelisek) ID 10193 (14.6.2013, 7:06)
Včera večer upečeno a do rána vše snědeno. Super nápad, jen jsem pekla na plechu "na stojáka" a paráda. Děkuji za inspiraci. Dcera trdla miluje, tak teď už je bude mít, kdy si jen vzpomene. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Gabriela T. (thom) ID 102848, mimibazar.cz/thom (15.6.2013, 8:57)
Děkuji za vyzkoušení (L), také jsem přemýšlela nad tím "stojákem", ale měla jsem strach, aby se nesesunuly k zemi *-) Tak super, že už je odzkoušené a funguje to (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Alena Š. (allka) ID 86464, mimibazar.cz/allka (29.5.2013, 13:54)
Super nápad a moc dobré (clamp) (clamp) (clamp)
Dnes jdu dělat znovu, ^o)
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4391911
(L) (K)
ODPOVĚDĚT
Gabriela T. (thom) ID 102848, mimibazar.cz/thom (30.5.2013, 21:37)
Děkuji (L) TA fotka vaší (X) je krásná (zajic) U nás ta obří velikost trdla dělá klukům asi větší radost, než samotná chuť ,-)
ODPOVĚDĚT
Martina J. (Mája 1) ID 30861, mimibazar.cz/maja76 (10.5.2013, 13:33)
Dobrý den Gábi,

právě jsem je vyndala z trouby a jsou výtečné. Dělala jsem na zkoušku z 1/2 dávky. Jsou super...děkuji za receptík (D).

Martina
ODPOVĚDĚT
Gabriela T. (thom) ID 102848, mimibazar.cz/thom (31.5.2013, 12:05)
Děkuji (L)
ODPOVĚDĚT
Zlatica H. (babenka1) ID 189351 (5.5.2013, 21:56)
Falošný trdelník-na srnčom chrbáte.

Páči sa mi aj táto zjednodušená verzia trdelníka. Ešte som ho nepiekla,je so stránky Varecha.sk....Možno sa vám zapáči ďalší nápad....

Suroviny: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko vlažné, 1/2 kocky kvasníc,alebo 1 balík sušených, 3 žĺtky, 70 g maslo rozpustené,štipka soli, 5 lyžíc cukru, 1vajce na potretie, posekané orechy vlašské, práškový cukor,vanilkový cukor.
Postup receptu:
Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, žĺtky, vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme asi hodinu kysnúť. Môžeme si zatiaľ posekať orechy alebo ich dáme do mikroténového vrecka a potlčieme kladivkom na mäso.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 - 4 bochníčky a tie potom vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Plát potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý plát cesta nasypeme časť orechov a dobre ich naň vtlačíme. Potom pláty nakrájame na pásiky dlhé podľa potreby - môžeme piecť na obrátenej forme na srnčí chrbát alebo prázdne fľaše obalíme alobalom a na plechu zabezpečíme napr. špajdlou, aby sa fľaše netočili. Podľa toho prispôsobíme dĺžku pásikov. Na formy alebo fľaše potom poukladáme pásiky cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. V mise si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým a upečené trdelníky ešte teplé obalíme.
ODPOVĚDĚT
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt