Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Segedín ** i pro začátečnice

0.0
Segedín ** i pro začátečnice

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty /může být i trochu víc / ,1 větší cibule ,0,5 kg kysaného zelí ,3 plnější lžičky cukru krystal, 2 lžíce sádla ,5 plnějších lžiček sladké papriky , bobkový list ,drcený kmín, 3,5dcl vody ,2 lžíce hl.mouky ,sůl podle chuti ,smetana ke šlehání

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřejeme sádlo,přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přisypeme nakrájené /na kostičky/ a osolené maso ,které necháme krátce zatáhnout ,přidáme papriku a jen krátce promícháme,aby nám nezhořkla. Ihned přidáme oslazené kys.zelí a celé důkladně promícháme. Přidáme 1/2 bobkového listu a trošičku drceného kmínu. Přilejeme asi 2dcl vody, hrnec uzavřeme a vaříme asi 20min. Po uvaření přidáme ještě asi 1 dcl vody a smetanu,ve které jsme si rozmíchali mouku. Krátce povaříme,promícháme a můžeme podávat. U nás jedině s knedlíkem na páře :-) Dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 25. 9. 2014, 5:25
Je vynikající (Y) (Y) (Y), hned hotový (pl) . Verčo, děkuji za recept (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) |:o)
Verča-Berda 1. 10. 2014, 18:09
@Kamis1 Jéé,to mě těší :-) Já v něm kdysy viděla vědu a ono je to dobrá rychlovka (Y) ........ (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie