Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Broskvový dezert s Mascarpone

0.0
Broskvový dezert s Mascarpone

Potřebné ingredience

NĚCO Z NETU ,ALE DOBRÉ!!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

Broskvový dezert s Mascarpone



Suroviny:

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 celé vejce
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
citronové aroma (popřípadě šťáva z citronu asi 2 lžíce)
50g másla

Krém:
250g Mascarpone
250g tvaroh nozkotučný-vanička
4 lžíce cukr moučka
velká plechovka půlených broskví(anebo jiné měkké ovoce)
dortové želé od Dr.Oetkera + šťáva z plechovky broskví, marmeláda anebo džem na pomazání piškotu

Postup

Nejprve si připravíme těsto, smícháme vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude povrch mírně nazlátlý (cca 20min). Mezitím si připravíme krém - našleháme Mascarpone s tvarohem a 4-5 lžic cukru.

Na vychladlé těsto namažeme marmeládu anebo džem (já jsem měla meruňkový džem)a na to rozmažeme připravený krém. Na vyrovnaný krém pak klademe broskve nakrájené na plátky.
Vše pak zalijeme připraveným želé podle návodu (použijeme šťávu z plechovky kterou dolijeme do 250ml tekutinou).

Necháme v lednici vychladout )

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie