Jahodové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 5 PL kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prdopeč, 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje , Krém: 2 balíčky jahodového pudink. prášku, 2 a 1/2 hrnku mléka (cca 625ml), 1/2 kostky másla, cukr dle chuti, 1 velká zakysaná smetana (400ml) + 2 vanilkové cukry, cca 400g jahod (do krému + na dozdobení) , Poslední vrstva: Šlehačka Dr.Oetker - viz foto, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Krém - z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého zamícháme metličkou máslo a chvilku odstavíme, pak vmícháme i zakysanou smetanu smíchanou se 2 vanilk. cukry a pokrájené jahody - nechte si stranou na dozdobení asi 10 celých jahod.
Krém naneseme na upečený piškot, navrh rozetřeme hotovou šlehačku ze sáčku - ušleháme dle návodu = krásně drží tvar!!!! Nakonec dozdobíme čokoládou a jahodami.
Dáme vychladit a podáváme, DOBROU CHUŤ.
Pozn. - Pokud dáte jiné ovoce, dejte tomu chuťově stejný pudink ,-)
... krásně drží tvar ... rychlá na přípravu, pokud nemáte doma chlazenou šlehačku, tahle v sáčku se do šuplíku vejde vždy a je tak po ruce právě, když potřebujete....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé