(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
++HOUBOVÁ OMÁČKA++++
Potřebné ingredience
2 VRCHOVATÉ LŽÍCE HUB SUŠENÝCH NEBO NALOŽENÝCH V SOLI ČI PŘIMĚŘENÉ MNOŽSTVÍ HUB ČERSTVÝCH 1/2 L VODY 2 LŽÍCE MÁSLA 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY SŮL , PEPŘ, TROCHU OCTA
Postup přípravy
sUŠENÉ HOUBY NAMOČÍME ASI NA HODINU DO STUDENÉ VODY, HOUBY NALOŽENÉ V SOLI VE VODĚ PROPLÁCHNEME , ČERSTVÉPAK OČISTÍME , OYJEME , POKRÁJÍME.
V kastrolu rozehřejeme máslo , vsypeme mouku a na mírném plameni umícháme zlatou jíšku.
Zředíme ji vodou , našleháme, přidáme nakrájené houby a za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom osolíme , opepříme ochutíme trochou octa , který lze nahradit malou sklenkou bílého vína a podle chuti ještě dokořeníme.
V omáčce pak prohřejeme uvařené hovězí maso a podáváme s knedlíkem či bramborem
V kastrolu rozehřejeme máslo , vsypeme mouku a na mírném plameni umícháme zlatou jíšku.
Zředíme ji vodou , našleháme, přidáme nakrájené houby a za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom osolíme , opepříme ochutíme trochou octa , který lze nahradit malou sklenkou bílého vína a podle chuti ještě dokořeníme.
V omáčce pak prohřejeme uvařené hovězí maso a podáváme s knedlíkem či bramborem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé