(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Houbová omáčka
Potřebné ingredience
Suroviny:
1 cibule, 10 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 2 hrsti předem namočených sušených hub, 2 dl vývaru, 0,5 l smetany, 1-1,5 lžičky hladké mouky, 2 lžičky octa, máslo, tymián
Postup přípravy
Pracovní postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a houby. Dusíme asi minutu. Podlejeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, v jejíž časti jsme rozmíchali mouku k zahuštění. Nakovec ochutíme octem. Podáváme s vařeným hovězím masem a bosáky.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a houby. Dusíme asi minutu. Podlejeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, v jejíž časti jsme rozmíchali mouku k zahuštění. Nakovec ochutíme octem. Podáváme s vařeným hovězím masem a bosáky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marselinda
(upraveno)
5. 7. 2009, 12:24
Dobrý den Věrko, co to jsou bosáky????????? S pozdravem Marcela