Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

ŘEZ VESELÁ KRÁVA

0.0
ŘEZ VESELÁ KRÁVA

Potřebné ingredience

Kakaové těsto - v míse si smísíme: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek hrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 2 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Tvarohová náplň - ve druhé míse smísíme: 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 2 tvarohy 2 vejce 1 vanilkový cukr 1 vanilkový puding (jen prášek)

Postup přípravy

Na pekáč (vymazaný a vysypaný moukou) vylijeme asi 3/4 kakaového těsta. Zbytek těsta si zatím necháme v míse. Na kakové těsto nalijeme opatrně tvarohovou náplň, tak aby pokryla kakaové těsto. Nyní si vezmeme zbylou část kakaového těsta a lžící nakapeme na povrch, aby jsme udělali tmavé fleky, které budou připomínat flekatou krávu :)

Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 10. 10. 2013, 15:33
dobrý tip (Y)
Tobia 10. 10. 2013, 14:48
Děkuji za recept! Minulý týden jsem pekla poprvé, dnes jsem musela zopakovat. (Y) :-) Koláč nám moc chutnal, i když se mi napoprvé povedlo zapomenout do tvarohu přidat vejce. ,-) Pekla jsem se dvěma malými marody a tak mi obě pomáhaly, až vajíčka zůstala zapomenutá na lince. :D Ale tvaroh držel perfektně i tak. Koláč je na můj osobní vkus dost sladký, ale to je hodně subjektivní. Ostatním chutnal, tak jak byl. Dnes jsem cukru ubrala o 1/4 na celkové množství a spokojenost už je zcela kolektivní. :) Jen bych upozornila, že pokud bude někdo tvarohovou náplň dělat z vaničkového tvarohu, tak opatrně s mlékem do náplně. Já obvykle peču z "kostkového", ale dnes nebyl, musela jsem tedy vzít vaničkový a byl hodně mokrý. Mléka jsem přidala jen pár lžic a náplň byla tekutá až až. Kdybych bez rozmýšlení přidala uvedený hrnek, bylo by to příliš řídké. První jsem pekla z tvarohu v kostce a tam ten hrnek byl v pohodě. Každopádně, doporučuju, koláč je moc dobrý. |:o)
marky18 27. 9. 2013, 20:41
mňam (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie