Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Těsto na placky: 450 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 180 g másla, 1 vejce, 1 1/2 lžičky jedlé sody, 6 zarovnaných lžic medu, 4 lžíce smetany. Krém: 1 salko (uvařené den předem), 200 g změklého másla. Sirup: 1 1/2 lžíce cukru krystal, 75 ml převařené vody, 50 ml rumu. Na dohotovení: 30 g mletých ořechů, 50 g upečené placky.

Postup přípravy

Nad párou v misce šleháme (cca 5 min.) máslo, cukr, vejce, med a smetanu - vznikne ne moc hustý krém. V druhé misce si smícháme mouku s jedlou sodou a přidáme teplý krém. Vypracujeme těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme chvíli odpočinout. Poté si odvážíme cca 190 g těsta a na pečícím papíře vyválíme placku cca 3 mm silnou (celkem šest) do které obtiskneme dortovou formu (já dělala o průměru 20 cm), zbytek těsta, kolem formy, odděláme a dáme zpátky do mísy. Těsto máme stále přikryté. Takhle uděláme všechny placky + zbytkovou placku na posyp. Placky, každou zvlášť, upečeme na plechu v předehřáté troubě na 180˚C cca 4 minuty. Necháme vychladnout.
Placku potřeme z vrchu sirupem (smícháme všechny přísady dohromady) - na každou potíranou stranu bude potřeba cca 20 ml sirupu, a namažeme krém. Druhou placku potřeme ze spodu sirupem, položíme na první placku a potřeme ji i z vrchu sirupem a namažeme krém. Takhle postupujeme až po šestou placku. Krémem namažeme celý medovník (boky i vrch). Nakonec posypeme (smícháme namleté ořechy s namletým zbytkem těsta). Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout.

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie