Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Telecí s jablky a bramborovými pusinkami

0.0
Telecí s jablky a bramborovými pusinkami

Potřebné ingredience

500g telecí kýty, sůl, pepř, grilovací koření, tymián s mateřídouškou/dohromady hrst/, 2dcl červeného vína, olej, slanina, 2 jablka. Bramborové pusinky: 4 velké brambory, 1dcl mléka, 2 žloutky, majoránka, sůl, hladká mouka, slunečnic.semínka/sezam.semínka, sladká paprika/ na posypání

Postup přípravy

Manžel mě chtěl překvapit a opravdu se mu to povedlo:o))) Už dlouho jsem nic tak dobrého neměla!!!!Maso nakrájíme na plátky, malinko naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme gril.kořením. Dáme na pekáček vymazaný olejem, trošku pokapeme olejem, poházíme snítkami mateřídoušky a tymiánu. Trochu slaniny nakrájíme na slabé plátky a dáme na maso. Jablka bez jadřince nakrájíme na měsíčky a narovnáme navrch, trošku je osolíme. Maso podlijeme vínem a pečeme v troubě při 200st asi hodinu.
Bramborové pusinky: brambory uvaříme , ušleháme na kaši, přidáme mléko, sůl, špetku majoránky, žloutky a mouku a vyšleháme hustší kaši. Sáčkem nastříkáme na vymazaný plech nebo na pečící papír, posypeme semínky, paprikou nebo co vám přijde k chuti a upečeme při 200st asi 30min, až zezlátnou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zberuska 5. 2. 2013, 22:58
Jeeee, to jste musela mít radost (F) Příprava masa vypadá jednoduše a přitom to musí být ňamina :) No a pusinky, to musí být super do pusinky :-) - ale to zas potřebuje čas, co? Snad se k tomu někdy dostanu...
maarci.k 14. 2. 2013, 18:34
@zberuska Ano, udělal my opravdu radost a pusinky byly docela rychle udělané, zbyla nám totiž z předešlého dne kaše, tak přidal pár surovin, nastříkal a byla to mňamka (Y) Opravdu stojí za to vyzkoušet (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie