Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Brambůrky ze slupek od brambor

0.0
Brambůrky ze slupek od brambor

Potřebné ingredience

Brambory jakéhokoliv množství co budeme vařit třeba k obědu oloupeme a nemusíme úplně na slabo prostě jak jste zvyklý,.Olej či sádlo na smažení ,sůl,a možno koření dle chuti ale nemusí být.

Postup přípravy

.Vybereme slupky bez klíčků a dáme odmočit do vody a po chvíli dobře omyjeme a přendáme okapat na plech či tác který vyložíme papírovou utěrkou kterou i ze zhora přiložíme na slupky a tím je vysušíme.Rozpálíme si olej či sádlo na pánvičce až škvíří a přidáme vysušené slupky a obracíme do doby než se zbarví do podoby brambůrek,nakonec bud jen osolíme nebo přidáme koření dle chuti a promícháme. Opět vyndáme na plech s papírovou utěrkou aby omastek okapal a bud jíme hned nebo chvíli necháme vychladnout a jakoby ztuhnout.Je to velice dobré obzvlášt můj syn se na ně vrhne že na mě nikdy nezbyde.A navc si pochutnáme na zbytcích které se většinou vyhodí nebo dostanou jako u nás zvářata.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petule123456 25. 6. 2014, 16:52
To tady vypadá teda ,mě to přišlo jako dobrý a spotřebný nápad ale koukám že to tady všichni vypískali a co vy všichni co se vám to nelíbí ani jeden z vás určitě nejedl nikdy americký brambory ? mi si dokonce varíme a pečeme nove brambory se šlupkou :-) Takže komu se to nelíbí at to nedělá a je to nevím co je na tom špatného každej den tady v čechách stejně jíte samé sračky a chemie takže o tom ani potom nebudem diskutovat (H)
Lukynecka 14. 5. 2014, 10:13
Mě to připadá jako velmi zajímaví nápad a určitě vyzkouším!!! (Y) (Y) (Y) Lupínky,plněné brambory a americké jsou také se šlupkou a nikdo po nich neumřel ,-).To jsou názory !!!! (facky)
Alla 22. 11. 2013, 23:31
To mě připomnělo smažené kůžičky ,-).Jo já jsem pro slupky slípkám :-)
emcula 22. 11. 2013, 20:19
Tady se vy fajnovky šlíbíte nad umytýma slupkama! Na tržištích dělají bramburky nejen z neoloupaných brambor ale taky nemytých a ještě je smaží v přepálrném tuku.(stála jsem vedle nich celý den ) a žasla jsem . a ruku na srdce kolik z vás co tu křičíte jste si tyto ZARUČENĚ ZDRAVÉ A UMYTÉ BRAMBURKY ZA NEMALÝ PENÍZ KOOPILY - tak tyto z tržiště bych si já nikdy nekoupila zato bramborý doma zásadně umyju udělám v páře i se slupkou a jinak to už nikdy dělat nebudu.
kopretin.a 22. 11. 2013, 20:42
@emcula teda, takový rozohnění nad šlupkama... ,-) "šlíbíme se nad přepálrném tuku bramburky co jsme si koopily ty bramborý" (Y)
Brůs 22. 11. 2013, 20:13
tak šlupky fakt žrát nebudu
DanušaP 14. 5. 2014, 12:01
@Brůs takový kuře v mléce, to je jiná mňamka, že ,-)
Mikrah 22. 11. 2013, 19:30
když to někomu chutná (flower)
Anna80 22. 11. 2013, 18:19
ve slupce a pod slupkou je nejvic vitamin,to asi nikdo nevi,nejhorši je jak se nožem okrajuji brambory.
alimraj1 22. 11. 2013, 19:25
@Anna80 naopak v zimě je pod slupkou nejvíc jedovatého solaninu (N)
evicela 22. 11. 2013, 18:25
@Anna80 máte pravdu, ale to platí obecně pro domácí fakt čistý , zdravý produkt, ať u ovoce nebo zeleniny, ale kupované, víte co to všechno vidí a nasaje než to dostanete vy na stůl? Námět na horor ,-)
Dan.ka 22. 11. 2013, 18:17
To vložte někam do Zemědělských novin.Slupky z brambor se dávají slípkám (Y)
evicela 22. 11. 2013, 18:05
tak snad jestli jsou vaše domácí bez chemie, tak snad, i když nevidím důvod proč se krmit slupkama, ale pokud jsou kupované, čili ošetřené a nacucané bůhvíčím, tak potěš pánbůh, to by byla s prominutím prasečina 8-|
hantonie 22. 11. 2013, 17:46
noooo, pokud to myslíte vážně, tak nevidím důvod, proč bych musela jíst šlupky od brambor *-) *-) :-o :-o, tak špatně na tom ještě nejsem
lenavackova 22. 11. 2013, 17:12
To jako fakt? *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie