Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Slepované kokosky

0.0
Slepované kokosky

Potřebné ingredience

Základní recept na kokosky na 1 bílek přijde 4 dkg moučkového cukru a 4 dkg kokosu vyšlehám bílky, zašlehat cukr (normálně v misce, ve vodní lázni ani nad parou ne) a nakonec kokos

Postup přípravy

Základní recept na kokosky
na 1 bílek přijde 4 dkg moučkového cukru a 4 dkg kokosu

vyšlehám bílky, zašlehat cukr a nakonec kokos
Z tohoto poměru jsou kokosky nadýchané, lehoučké, stříkám je pytlíkem na plech,
když chcete pořádně kokosové, stačí přisypat kokos do konzistence,
jakou budete chtít-klidně hodně do husta, ale pak je třeba je dávat na plech lžičkou.
Sušit v troubě na 140 stupňů dokud nezačnou růžovět.



Linecké pod kokosky
Klasika poměr 3:2:1

210dkg hladké mouky
140 dkg tuku-hery, másla, prostě co je po ruce
70 dkg moučkového cukru
1 žloutek



Krém
uvařit čokoládový puding podle návodu na sáčku-na sáčku píšou asi 2 lžíce cukru, dávám cca 5 lžic
nechat vychladnout, potom šlehat šlehačem a zašlehat podle potřeby máslo a vyšlehat,
někdy přisypu ještě trochu kakaa kvůli chuti,
nechat vychladit


krém stříkám normální zdobičkou a marmeládu dávám do mikroteňáku s uřízlou špičkou a pak to jde rychle


A potom už jen slepovat-na linecké nastříkat krém dokola, doprostřed stříknu trochu marmelády a přiklopím kokoskou

Ještě mám takový fígl-takhle udělaný kokosky lupnu do mrazáku na půl hodiny, pěkně ztuhnou , mezitím si připravím čokoládu ve vodní lázni-tabulku hořké čokolády, od oka tuk-klidně 5dkg a 2 lžíce šlehačky (ta být nemusí) a pak jen kokosky kolem dokola polévám čokoládou a je hotovo




Vypadá to složitě, ale není. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie