Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Krémová květáková polévka

0.0
Krémová květáková polévka

Potřebné ingredience

květák, voda, sůl, máslo, hladká mouka, zeleninový bujón, sladká smetana

Postup přípravy

Do trochu osolené vody s bujónem dáme vařit růžičky květáku. Když jsou měkké, ale ne rozvařené, tak si vytáhneme pár pěkných růžiček a dáme stranou. Ručním mixérem rozmixujeme zbylý květák ve vodě a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, trochu povaříme a přidáme smetanu a necháme projít varem. Do uvařené polévky vrátíme růžičky květáku a můžeme dozdobit třeba petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie