Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Raženky - kaiserky, housky

0.0
Raženky - kaiserky, housky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 250 g hladké mouky (část mouky možno nahradit pšeničnou celozrnnou moukou), 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové mouky, 10-15 g soli, ¼ kostky čerstvého droždí, 5 g cukru, 300 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla, (přidávám ještě cca 2 lžíce žitného kvásku - nemusí být); * NA POTŘENÍ: rozšlehané vejce; * NA POSYP: lněné semínko, sezam, kmín, hrubozrnná sůl ....

Postup přípravy

Těsto dělám v pekárně - všechny suroviny dát do pekárny a nastavit program Těsto, ale jde to i bez pekárny - zadělat hladké těsto a nechat vykynout.

Vykynuté těsto na vále rozdělit na 12 kulatých bochánků (kaiserky), nebo na 10 podlouhlých bochánků (housky) a nechat je cca 10 min. odpočinout.

Raznicí vytlačit do těsta hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obrátit dekorem dolů a nechat cca 15 minut kynout.

Obrátit zpět, povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat.

Péct v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut (až housky zezlátnou).

Nechat vychladnout na mřížce.

Všechny suroviny dát do pekárny.

Nastavit program Těsto.

Vykynuté těsto na vále rozdělit na 12 kulatých bochánků (kaiserky), nebo na 10 podlouhlých bochánků (housky) a nechat je cca 10 min. odpočinout.

Raznice Tescoma.

Raznicí vytlačit do těsta hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obrátit dekorem dolů a nechat cca 15 minut kynout.

Obrátit zpět, povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat.

Péct v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut (až housky zezlátnou). Nechat vychladnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Yennifera 14. 4. 2014, 15:18
Tento recept znám z raznic a je výborný. Pokud i po dvou dnech dáte raženky na chvíli do trouby, tak jsou furt luxusní. Normálně zmizí během jednoho dne, ale tentokrát jsem v pátek dělala z dvojité dávky, takže zbylo i na nedělní snídani ;-)
KáKá 17. 1. 2014, 20:06
Nemám ani pekárnu,ani raznice :-( :-(vypadají luxusně |:o)
sympatie 5. 1. 2015, 10:48
@KáKá Ale to nevadí, zadělejte klasicky, a umotejte houstičky!
koblizek63 25. 1. 2014, 16:52
@KáKá Já jsem pekárnu odložila a dělám v ruce a raznice taky nepotřebujete,zkuste příborákem naznačit rýhy (Y) (Y) (Y)
Ayra 18. 1. 2014, 16:54
@KáKá To vůbec nevadí, pekárnu nutně nepotřebujete a raznice mají běžně v obchodech, kde mají věci od Tescomy (stojí cca 50 - 60 Kč). (F)
laskonka333 17. 1. 2014, 20:05
(Y) (clamp) (*) (hotdog)
laskonka333 5. 1. 2015, 9:53

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie