Zákusek - dezert
Potřebné ingredience
Těsto: 1 hrnek cukr krupice / 1/2 hrnku oleje / 2 hrnky hl. mouky / 1 PDP / 1 vanilkový cukr / 1 hrnek mléka / kakao / 2 lžičky rozpustné kafe Krém:1/2l mléka / 2 vanilkové cukry / cukr dle chuti / 2 vaničky tvarohu 250g / rum dle chuti / 1/2 másla Poleva:2 zakysané smetany / 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
Krém:uvaříme pudink, ještě do horkého vmícháme máslo, přidáme tvarohy, rum a vyšleháme hladký krém. Ten naneseme na upečený a vychladlý svibach a uhladíme ho. V mezičase si rozpustíme čokoládu, kterou pak smícháme se zakysanou smetanou. Směs opatrně potřeme na krém a necháme pořádně vychladit.
Zákusek jsem dnes pekla poprvé. Recept mám od kamarádky, ale nevím, jak ho pojmenovat. Je dobré ho nechat pořádně vychladit, pak se pěkně krájí. Já ho nechala na balkóně.....při -14C byl tuhý za 10 minut.
Pokud tuto buchtu-dezert znáte, prosím, jak se jmenuje?
Díky a dobrou chuť:-)
Světlé těsto vylejeme na plech....
Na něj vylejeme těsto hnědé...
Upečený cvibach necháme pořádně vychladnout.
Vyšleháme krém z pudinku, tavrohu a másla. pozor...je nebezpečné ochutnávat...je opravdu velmi chutný :-)
Krém naneseme na upečenou buchtu.
Zakysané smetany vyšleháme s rozpuštěnou šokoládou. Oproti receptu jsem do tohoto krému přidala lžíci moučkového cukru.
Tuto polevu opatrně rozprostřeme na krém.
Necháme pořádně vychladit.
Dobrou chuť:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé