Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí sekaná plněná zelím-VARENI.CZ

0.0
Domácí sekaná plněná zelím-VARENI.CZ

Potřebné ingredience

250 g kysané zelí 2 lžíce strouhanka 70 g schwarzwaldská šunka 6 ks šalotka 4 lžíce solamyl 3 stroužky česnek 500 g mleté hovězí maso 2 ks vejce 1 lžíce ostrý kečup na potření 1 ks bílek podle chuti  mletý černý pepř 1/2 lžičky oregano  kmín  sůl podle potřeby 4 - 5 lžic vývar  sádlo

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.

Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 10. 2. 2014, 5:07
z Lidlu 100% mleté hovezí (Y)
jablcko111 9. 2. 2014, 20:32
môžem sa spýtať, aké hovädzie mäso na túto sekanú používate?
Anna80 9. 2. 2014, 19:52
tak to muže byt dobre ,vyzkoušim,sekanou mam rada.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie