Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Indické kuře

0.0
Indické kuře

Potřebné ingredience

kuře, cibule, olivový olej, smetana, mouka Na marinádu:česnek, kořen zázvoru, ml.červená paprika, kari, citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu: do sklenice nalijeme asi 1-1,5dc olivov. oleje, citrónová šťáva(podle chuti), přidáme 2-4 stroužky česneku, kousek nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru(stejné množství jako česneku), 2 lžičky kari a 2 lžičky papriky. Pořádně promícháme. Čím víc dáme česneku a zázvoru, tím je marináda pálivější. Kari je taky ostré, tak opatrně, pokud chystáte i pro děti.
Do pekáče nalijeme trochu oliváče, poklademe nadrobno pokrájenou cibulí. Na cibuli vložíme osolené porce kuřete. Kuře polijeme bohatě marinádou a dáme péct na 180´C asi 1,5h. Kuře během pečení podléváme vodou. Pokud se Vám bude zezhora kuře připalovat, pečte na spodní mřížce a přikryjte víkem, nebo alobalem.Na závěr pečení odkryjeme, ať se udělá kůrčička, přilijme do pekáče smetanu rozšlehanou s trochou mouky na zahuštění. Necháme pořádně propéct, ať máme sosík bez hrudek. Podáváme nejlépe s rýží basmati. Je to naše sváteční a všemi oblíbené kuře.

Na rukolový salát, který se k tomu báječně hodí používám zálivku z oliváče a lžičky hořčice dijonnaise, +na dochucení:sůl, pepř, cukr, vinný ocet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcela488 30. 1. 2015, 6:24
výborné! nemá chybu - sosík jsem zahustila moukou - a excelentní - děkuji za inspiraci! :D (Y) (Y) :-)
MilenaSob 12. 2. 2014, 9:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-) |:o)
Vera N (upraveno) 13. 2. 2014, 12:10
(Y) (Y) (Y) už se peče v pomalém hrnci.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie