Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Rohlíky

0.0
Rohlíky

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody 3 lžíce másla (rozpustit) 21 g čerstvého droždí (půl kostky) nebo balíček instaního droždí (7g) 500 g polohrubé mouky 10 g cukru 10g soli

Postup přípravy

Další recept od kámošky.
Rozpustíme 3 lžíce másla. S máslem se dá určite experimentovat a přidat ho i víc - způsobí že střídka bude jemnější.
Do velké mísy nalijeme vodu, přidáme rozdrobené droždí (nebo instantní) a rozpuštěné máslo a chvíli mícháme, než se droždí rozpustí.
V druhé míse smícháme suché ingredience - mouku, sůl a cukr.
Postupně pomalu přisypáváme suché ingredience do mísy s droždím, vodou a máslem a mícháme vařečkou dokud se všechno nespojí a pak zpracujeme rukou.
Zpracováváme těsto v míse nebo na pracovní ploše alespoň 10-15 minut (možná by šlo i v pekárně, ale tu nemám).
Po důkladném zpracování je těsto vláčné a nelepí se. Když se lepí přidám ještě trochu mouky. Těsto necháme vykynout pod utěrkou na teplém místě cca 1-2 hod a po 1/2 hodině promícháváme.
Po vykynutí těsto rozdělíme n a cca 80 g bochníčky a ještě každý zvlášť zpracujeme a necháme asi 10 min kynout. Potom rozválíme válečkem do tvaru elipsy asi 25-30 dm dlouhé, srolujeme do ruličky asi 3-4 cm v průměru.
Rohlíky lze plnit dle chuti (sýr, šunka, slanina apod.) nebo posypat (případně poklást) ingrediencemi dle chuti.
Musí být dobře utáhnuté a mít rovnoměrný tvat po celé délce.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie