(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
Moje první domácí housky podle Simonky

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 50 ml oleje, 1 lžíce droždí, 1 lžíce octa, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru a 0,5 lžičky mletého kmínu
Postup přípravy
Uvedené suroviny smícháme a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Těsto si rozdělíme na 10-12 ks. Každý kus pak ještě na 3 díly, vyválíme provázek a pleteme jako copánek. Já houstičky potírám vajíčkem a sypu čím máme rádi. Mák, kmín, sůl, lněné semínko, slunečnicové apod.
Peču na 180°C asi 25 minut.
Peču na 180°C asi 25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marinne
(upraveno)
7. 5. 2020, 21:01
Jsou vynikající
moc děkuji za recept, nedávno jsem pekla rohlíky a ty nebyly ani z poloviny tak dobré. Lehký recept, s těstem se dobře pracuje, dělala jsem z čerstvého droždí



nahlásit

vh1989
(upraveno)
29. 3. 2020, 10:14
Jednoduché a výborné
. Dělala jsme z čerstvého droždí, s těstem se krásně pracovalo





nahlásit

iva1170
(upraveno)
30. 12. 2017, 10:44
1lžíce droždí to se rozumí jako sušené??
nahlásit

Ziza82
(upraveno)
1. 1. 2018, 10:14
@iva1170
Ano, psané je sušené, ale někdy dávám třeba půlku čerstvého

nahlásit

Adolfita
(upraveno)
28. 12. 2017, 9:54
Kvásek se nemusí dělat prosím?
nahlásit

Ziza82
(upraveno)
30. 12. 2017, 7:46
@Adolfita
Já dělám

nahlásit

tulipanka
(upraveno)
30. 8. 2016, 7:58



nahlásit

AAnett
(upraveno)
16. 1. 2015, 12:21
Houstičky jsou vynikající

nahlásit

miriam07
(upraveno)
17. 2. 2014, 18:32
je to i na zadělání v domácí pekárně? přijde mi to moc tekutin na málo mouky, bála bych se, že to bude řídký

nahlásit

Ziza82
(upraveno)
18. 2. 2014, 13:34
@miriam07
V pekárně jsem nezkoušela....Pak přidávám trochu mouky, když dělám housky, ale s těstem se pracuje krásně!

nahlásit

Jane777
(upraveno)
16. 2. 2014, 15:18




nahlásit

Ziza82
(upraveno)
17. 2. 2014, 18:09
@Jane777
Děkuji
Jsou výborné!


nahlásit