Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rajská omáčka

0.0
Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, olej nebo máslo, 1 k.lžičku mleté sladké papriky ,hladká mouka,2 rajčata ,sladký kečup,sůl, moučkový cukr, 2 zběračky hovězího vývaru,2-3 bobkové listy,nové koření a celý pepř,půl lžičky tymiánu

Postup přípravy

1cibuli osmažíme na oleji nebo másle + 1 k.lžičku mleté sladké papriky a zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, přidáme 2 na čtvrtky nakrájená rajčata + společně s půl sklenicí sladkého kečupu,, 1 k.lžička soli,2 lžičky moučkového cukru a zalijeme 2 zběračkami hovězího vývaru (z masa které vaříme zvlášt v papináku) dolijeme vodou,2-3 bobkové listy,nové koření a celý pepř,půl lžičky tymiánu,vaříme asi 15 minut,nakonec propasírujeme a vložíme do omáčky uvařené na plátky nakrájené maso.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evcaax 12. 3. 2014, 20:28
V omáčce mi slupky opravdu neplavou po uvaření omáčku propasíruji :))Ale samozřejmě, že můžete ten kečup nahradit protlakem a recept mám opravdu od mé mamky, jsem na tuhle omáčku zvyklá a každý kdo jí u nás jedl tak mu chutnala.Popravdě jsem ani takovou reakci na naši rajskou nečekala, ale nikomu nebudu nic vyvracet.Nezlobím se za negativní komentáře, tak to prostě je a každý si prostě vaří po svém. Ten tymián tam opravdu doporučuji.
želva17 12. 3. 2014, 10:37
A zelenina by nebyla?A paprika a kečup *-) ,-) ,-)
taba 12. 3. 2014, 10:22
...kečup a paprika? *-)
Jitka z Brna 12. 3. 2014, 11:08
@taba tu lžičku sladké papriky tam fakt chuťově nepoznáte, dává se to většinou, když máte čerstvá rajčata, aby omáčka měla červenější barvu. (F)
taba 13. 5. 2014, 18:41
@Jitka z Brna Aha, tak to asi jo, protože ta rajčata jsou málokdy pěkně červená....já radši dělám z protlaku, nebo rajčatového pyré, z rajčat jsem to ještě nezkoušela... (F)
zdenakucerova 12. 3. 2014, 8:58
Dělám rajskou zase podle své maminky ,-) s kořenovou zeleninou a skořicí , ale zaujal mě u vás ten tymián, zkusím špetičku do té "naší" *-)...
KáKá 12. 3. 2014, 10:48
@zdenakucerova (hello) přesně tak,dělám už roky jen takto- http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=144875&user=157858 tohle co je tu popsáno vůbec nemůže chutnat jako rajská *-) a taky se mi nechce věřit,že takhle by jí vařila něčí maminka
žingi 12. 3. 2014, 13:14
@KáKá tak jsem pročetla i tvůj recept a ani tak ji nedělám,já tam teda vůbec kořenovku nedávám a z koření ani bobkáč,dám kousek celé skořice a hřebíčky,ty pak s tou cibuli než dávám protlaky,scedím,já bych si tu rajskou taaaaaak dala,al nemám hovězí (L)
KáKá 12. 3. 2014, 13:29
@žingi Já hovězí nepozřu smrdí mi,mám k němu odpor,.ale to je můj problém (zip) ,-) (L)
Evcaax 12. 3. 2014, 20:40
@KáKá Já si zase nedokážu představit dát do rajské ocet, ale nic neodsuzuji předem, klidně váš recept někdy vyzkouším a až ochutnám tak můžu hodnotit (H)
KáKá 13. 3. 2014, 6:43
@Evcaax Tam jde jen o kapku toho octa,může být i citr.šťáva.Já zase prubnu ten tymián,ale kečup opravdu ne,to nemá s rajčaty nic společného,z protlaku dělám také (F)
evicela 12. 3. 2014, 8:07
:-$ paprika a kečup do majdy?
plamenek 12. 3. 2014, 7:56
No jo, bez kečupu by v Čechách nikdo neuvařil. Hlavně z toho kupovaného s modifik.škrobem a barvivem.A rajčat obsahuje opravdu dost asi 10 %.
Evcaax 11. 3. 2014, 21:25
Prosím není zač :))Každý vaří jinak a každý to má rád jinak, vařila jí takhle moje mamka a MY JÍ MÁME TAKHLE RÁDI :))Vy si jí samozřejme vařte podle sebe
JarkaH 12. 3. 2014, 0:57
@Evcaax Ta rajcata neloupete *-) neplavou pak v omacce slupky?
xr300 12. 3. 2014, 8:34
@JarkaH v receptu je napsáno, že se omáčka nakonec propasíruje, takže slupky vám tam určitě plavat nebudou
KáKá 7. 3. 2014, 7:34
Rajskou z kečupu?díky nechci (zip)
taba 12. 3. 2014, 10:22
@KáKá ...někde tady byl i recept na rajskou polívku z kečupu... (zip)
KáKá 12. 3. 2014, 10:49
@taba takže kečupová :^)
pius1292 6. 3. 2014, 21:41
Kečup do rajské, to tedy rozhodně ne.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie