Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

těstoviny podle těhotné Jools

0.0
těstoviny podle těhotné Jools

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 jarní cibulky- 1 mrkev- 1 řapík celeru- 1-2 čerstvé chilli papričky (zbavené semínek)- 400 g kvalitních klobás 1 vrchovatá čajová lžička fenyklových semínek- 1 čajová lžička oregana- 500 g penne těstovin- 4 stroužky česneku 4 lžíce octa balsamico- 400 g konzervovaných sekaných rajčat- olivový olej- parmazán na posypání

Postup přípravy

Postup:
V rychlovarné konvici si uvařte vodu na těstoviny. Očistěte jarní cibulky, celer a mrkev. Nahrubo je nákrájejte a spolu s chilli papričkami vhoďte do kuchyňského robotu s nožem. Přidejte klobásky, fenykl a oregano. Robot nechte zapnutý do doby, než se vše řádně promíchá. Vzniklou směs přesypte na rozpálenou pánev, přilijte olivový olej a promíchejte. Za občasného promíchání nechejte opékat.
Mezitím si na nízký žár postavte hrnec na těstoviny, vlijte do něj vodu z konvice a doplňte do zbytku horkou vodou z kohoutku. Vodu osolte. Jakmile bude voda vřít, vsypte těstoviny. Vařte je dle návodu s mírně odklopenou poklicí.
Do klobásové směsi rozdrťte česnek, přilijte 4 polévkové lžíce balsamikového octa a konzervu rajčat. Bude- li třeba, směs naředíte škrobovou vodou z těstovin.
Jakmile jsou těstoviny hotové, sceďte je a dejte si stranou množství vody cca jedné skleničky na víno. Těstoviny vsypte do pánve s omáčkou a jemně je promíchejte. Pro dosažení vláčné konzistence přilijte vodu z těstovin. Ochutnejte a popřípadě dochuťte. Na hotové těstoviny nastrouhejte trochu parmazánu a ozdobte několika lístky bazalky.
Dobrou chuť ;-)

vynikající

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie