Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Těstoviny se špenátem

0.0
Těstoviny se špenátem

Potřebné ingredience

1 balíček těstovin ( vrtule); 2 balíčky špenátu; česnek; pepř; sůl; vejce; 1 balíček uzeného plátkového sýra; 10 dkg tvrdého strouhaného sýra; pár plátků debrecínky asi tak na dvě vrstvy velikosti zapékací mísy; 1 šlehačka.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme jako obvykle. Mezi tím si rozehřejeme špenát, přidáme dle chuti česnek, rozšleháme vejce a trochu víc osolíme a opepříme ( celé jídlo už nikde nesolíme). Je-li špenát příliš řídký, zaprášíme trochou hladké mouky. Do zapékací mísy nasypeme polovinu těstovin, na to navršíme jednu vrstvu debrecínky, pak všechen špenát, zase vrstvu debrecínky a nakonec naklademe uzený sýr. To vše uzavřeme vrstvou těstovim. Ve šlehačce dobře rozkvedláme polovinu strouhaného sýra na hustější kaši. Je-li jídlo némě slané máme poslední možnost přidat sůl ještě do šlehačky. Těstoviny tím zalijeme a posypeme druhou polovinou sýra, zbyl- li nám uzený, můžeme ho tam také poklást. To celé dáme zapéct asi tak na 180-200°C odhadem asi na 1/2 - 3/4 hod. dle trouby. Šlehačka musí být v míse jakoby sražená a sýr na vrchu má mít hodně zlatavou křupavou barvu. Necháme chvíli vychladnout a krájíme na kostky na talíř. Moc nám to chutná a jako obměnu použiji někdy místo uzeného sýra plísňák, to potom míň osolím.
Bohužel hotový, jsem nemohla vyfotit, než jsem sehnala nové baterie do foťáku večeře byla hotova a snězena. Příště nafotím hotové a přidám.

Takto je vidět vrstvení z boku

Ještě z druhé strany - nikdy neodhadnu polovinu těstovin, takže na vrch dávám i méně.

Takto to má vypadat před zapečením v troubě. Známá to dělá i v remosce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Šárylka 1. 6. 2008, 18:45
Je to fakt mňamka.Všem to mooooooooooooooc chutnalo |:o) |:o) |:o)Takže recept už přepsaný do kuchařky,ať ho mám po ruce (L) (L) (Y) (Y)Šárka
LUPEPA 2. 6. 2008, 9:05
@Šárylka :-)To jsem ráda, že chutnalo (jidlo). Výborné v těchto teplých (leto) dnech.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie