(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Výborný rebarborový koláč s bezé
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g tuku, 100g cukru, 1 vejce, 250g hladké mouky, 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva..........................cca 1 a 1/2 kg rebarbory.....................BEZÉ: 3 bílky, 150g cukru
Postup přípravy
Změklý tuk utřeme s cukrem a vajíčkem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto natřeme na vymaštěný plech. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostky a rovnoměrně rozložíme na těsto (výborné je lehce rebarboru posypat mletou skořicí :-)). Pečeme v předehřáté troubě cca při 180 st. asi 20minut. Bílky ušleháme v tuhý sníh a po lžicích vmícháme cukr. Natřeme na předpečený koláč a dáme zapéct cca na 5 minut při 200 st., aby sníh lehce zhnědl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Visnery
(upraveno)
19. 5. 2009, 19:15
Moc dobry kolac, dekuji Chutnal
sarsulka
(upraveno)
15. 5. 2009, 20:25
alenko buchta je Sice jsem si ze začatku říkala že se zase jednou nažerou slepice,ale opak je pravdou.Mě se totiž nejdřív zdrclo maslo a pak ta piplačka než jsem to natřela na pečici folii která mi všude klouzala.Jen nemate špatně napsano množstí rebarbory.Ja neměla ani půl kg a zdalo se mi toho moc.Zítra dodam fotku pro inspiraci.Už se těším na papáničko.Zatím je ještě horká.Takže až zítra.
sarsulka
(upraveno)
15. 5. 2009, 13:30
Dobrý den alenko konečně jsem našla nějakou doboru ňamku s rebarborou.Dnes večer se na to vrhnu snad s emi povede.Děkuji za receprík
Grena 73
(upraveno)
23. 4. 2009, 10:02
Reveń v lednici Jdu na něj
lucsou
(upraveno)
22. 4. 2009, 20:23
DNES JSEM UPEKLA A UŽ JE SNĚDENÝ KOLÁČ JE VÝBORNÝ, UŽ JINÝ DĚLAT NEBUDU!!! DOPORUČUJI!!!! A VÁM DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPTÍK!!! AŽ BUDE RYBÍZ URČITĚ VYZKOUŠÍM NAHRADIT REBARBORU