Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Selský chléb s ječmenem

0.0
Selský chléb s ječmenem

Potřebné ingredience

Porce: 1 menší bochník SUROVINY: 320g chlebové pšeničné mouky, 120g celozrnné ječné mouky, 300ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného rostlinného mléka, 2 lžičky třtinového cukru (very dark), 2 lžičky soli, 1 sušené droždí (7-10g), 2 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a suchých přísad dle návodu pekárny. Na vodu nasypeme oba druhy mouky a mléko tak, abychom hladinu vody zcela zakryli. Do různých rohů nádoby dáme sůl a cukr. Uprostřed mouky uděláme důlek a nasypeme do něj droždí. Nastavíme program na samotnou přípravu těsta. Dýňová semínka přidáme do těsta po zvukovém znamení nebo 5min před koncem hnětení. Po vykynutí těsto přendáme do rozpálené skleněné nádoby, kterou jsme si nechali nahřát spolu s víkem v troubě na 250°C. Přiklopíme a pečeme 20min, poté teplotu snížíme na 220°C a dopečeme 20-25min odkryté, až je chléb zlatavý a při poklepu zní dutě. Dáme ho vychladnout na mřížku.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie