Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nepečený bezlepkový dort

0.0
Nepečený bezlepkový dort

Potřebné ingredience

Na velký průměr dortové formy potřebujeme: 250g kakaových sušenek,já používám Celi Hope kakaové věnečky,jjiné jsem zatím neobjevila 100g mléčné čokolády 4 lžíce smetany ke šlehání 500g měkkého tvarohu kostka,vanička je moc řídká 200g Lučiny 3x 120g Activia bílá 150g cukru moučka 6 plátků čiré želetiny na ztužení,já používám želatinový ztužovač za studena ovoce na ozdobu bezlepkový puding nebo želatina v prášku Množství smetany záleží jak moc pijí sušenky vlhkost

Postup přípravy

Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu se smetanou,přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a necháme v lednici trochu ztuhnout.
Připravíme si krém z tvarohu,lučiny jogurtu a cukru přidáme rozpuštěnou želatinu. Směs vrstvíme na korpus a necháme v lednici ztuhnout. Já do směsi,jelikož ji bylo opravdu hodně,vrstvila i bzl.piškoty a kompotované mandarinky. Ráno na povrch dáme ovoce a přelijeme želatinou,já používám raději bzl.puding se šťávou z ovoce,např. zde vyfocené mandarinky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie