(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Profiterolky (odpalované, plněné žloutkovým krémem)
Potřebné ingredience
160g vody,160g hladké mouky, 120g oleje, sůl, 1 lžička cukru, 4 - 5 vajec. Žloutkový krém: 4 žloutky, 200ml mléka, 30g cukru s vanilkou, 50g třtinového cukru, 4 lžíce hladké mouky, 160g másla, rum, 1 ušlehaná smetana
Postup přípravy
Vodu, olej a sůl přivedeme k varu, do vařící se tekutiny najednou nasypeme mouku s cukrem a odpalujeme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zatřeme vejce. Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech malé bochánky. Pečeme na 200°C 10min., poté snížíme na 180°C a dopékáme ještě asi 10 - 15min. Poté každý kus propíchneme špejlí a necháme vychladnout na mřížce. Polovinu mléka s cukrem přivedeme k varu a přidáme druhou část mléka, ve které jsme rozmíchali žloutky a mouku, uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, poté zašleháme máslo a rum. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou neslazenou smetanu. Kuličky plníme krémem úzkou trubičkou (propíchnout zespodu), necháme vychladit. Můžeme pocukrovat, nebo polít čokoládou.
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrk3
(upraveno)
25. 3. 2016, 12:40
Za tenhle krém jednička s hvězdičkou.
backa
(upraveno)
27. 9. 2014, 18:38
No ty jsou
laskonka333
(upraveno)
27. 9. 2014, 16:04
opravil
(upraveno)
28. 9. 2014, 9:57
@laskonka333