Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Red Velvet pro mamku k narozeninám

0.0
Red Velvet pro mamku k narozeninám

Potřebné ingredience

Na korpus: 250g prosáté hladké mouky,1/2 lžičky soli, 2 lžíce holadnského kakaa, 110g změklého másla, 300g cukru krystal, 2 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 240ml smetany, 2 lžíce nebo 2 sáčky červeného barviva, 1 lžička octa, 1 lžička prášku do pečiva Na krém: 225g krémového sýra (Lučina, Žervé atd.), 225g Mascarpone, 1 lžičku vanilkového extraktu, 115g moučkového cukru, 360ml 33% smetany ke šlehání Na dohotovení - potahovací hmota z marshmallow

Postup přípravy

Nejdříve si předehřejeme troubu na 175°C a připravíme dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou a nebo vyložíme pečícím papírem.Pak si v misce promícháme mouku, sůl a kakao. V druhé míse vyšleháme máslo s cukrem cca 3 min. Poté zašleháme po jednom vajíčka a pridáme vanilkovou esenci. Ve třetí misce smícháme smetanu (tak jak je - neušlehanou) s červeným barvivem. Teď přichází fáze, kdy musíme všechny tři misky smíchat.. po částech, pěkně dohromady, aby se nám všechny ingredience spojily. Poté si ve skleničce smícháme ocet a prdopeč - směs nám začne pěnit :) (krásné nám to korpus provzdušní) promícháme a přilijeme k těstu.. Hotovo, už můžeme naplnit dortovou formu a vložit na cca půl hodinky do trouby (zkusíme špejlí). Upečený korpus necháme pořádně vychladnout, mužeme ho dát i do lednice, aby byl opravdu dobře vychladlý a pak se nám nedrolil. \
\
Mezi tím si připravíme krém, kdy vyšleháme žervé, mascarpone s cukrem a vanilkovou esencí. Poté přidáme vyšlehanou šlehačku a opatrně smícháme.\
\
Nyní nastává ta fáze, kdy korpus vyjmeme s lednice a dortové formy, v polovině prokrojíme a protřeme náplní.. cca tak čtvrtinu si necháme na potření boků a horní části. No a máme hotovo.. Já jsem ještě dort potáhla hmotou z marshmallow. Dort měl obrovský úspěch a všem velice chutnal.

Takhle vypadal na řezu :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Babííí 2. 10. 2014, 20:21
(clamp) (clamp) (clamp) krásný dortík a perfektní postup (clamp) (clamp) (clamp). Jen se zeptám - myslíte, že místo sypkého barviva bych mohla použít gelovou barvu? Moc děkuji (F) (F) (F)
Yanushka 2. 10. 2014, 21:54
@Babííí děkujiii :) Určitě můžete.. u nás v obchodě měli jen práškovou :-) (child8)
Yanushka 2. 10. 2014, 10:43
(clamp)
Yanushka 1. 10. 2014, 19:52
Moc děkuji, nebylo to opravdu nic složitého.. Potahovku dělám tak že do větší misky nasypu bonbóny cca 100g i míň a naliju tak ze dvě lžíce vody a šťávu tak z půlky citronu.. prostě od oka a podle chuti. No a šoupnu na chvíli do mikrovlnky..cca tak minutku.. ty bonbony se začnou po chvilce nafukovat.. pak misku vyndáme a přisypáváme moučkový cukr dokud nebude mít hmota požadovanou konzistenci... Je ho docela dost, ale za to se s hmotou perfektně pracuje, je tvárná, netrhá se prostě super. Až máme hmotu hotovou, tak vyválíme přes potr. fólii a přehodíme přes dort..zbytek odřežeme a můžeme použít třeba na vykrájení různých tvarů :) nakonec až bylo vše hotovo jsem dort potřela malinko olejem, aby byl povrch krásně lesklý :)
i.veta 2. 10. 2014, 9:59
@Yanushka moc díky,navnadila jste mě tak,že o víkendu vyzkouším.. (F)hezký den
i.veta 1. 10. 2014, 17:20
vypadá opravdu krásně,určitě vyzkouším,krásně popsaný postup,že to zvládnu i já (teda snad) ,-) Můžu se zeptat ještě jak děláte tu potahovku? prosím taky polopatě ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie