Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Nejlepší a nejjednodušší chléb

0.0
Nejlepší a nejjednodušší chléb

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky, 0,5l teplé vody, kvasnice( udělat kvásek), 1 lžíce soli (25gsoli), 1 lžíce kmínu (5 gramů), trochu octa (25ml octa), 2x nechat vykynout. Při pečení potírat slanou vodou.

Postup přípravy

V závorkách jsou suroviny tak, jak jsem si je sama upravila. U mouky ještě kombinuji tak, že dávám 700 g hladké mouky, 150 g žitné chlebové a 150 g špaldové, nebo rovnou 300 g žitné chlebové. Podle toho, jakou mouku zrovna mám. Pokaždé je to ale vynikající. A ještě přidávám dle chuti semínka slunečnice nebo lněná semínka nebo dýňová a to opravdu od oka, jak se mi chce. Nechávám to jednou vykynout v domácí pekárně a jednou v ošatce tak na 30 minut v troubě na 35 stupňů. Vyklopím z ošatky - pozor, musí se rychle, jinak chleba slehne, dám do trouby na pečící papír na plech a peču zhruba hodinu na 180 stupňů. Já vodou nepotírám, mám tam mouku z ošatky. Teplotu neměním, jednoduše dám do trouby na 180 stupňů a peču. Jak to mám v troubě na kynutí na 35 stupňů, tak tam už chleba nechám, nastavím troubu na 180 stupňů a jakmile mi to upozorní, že je tam teplota 180 stupňů, tak od té doby odpočítávám tu jednu hodinu pečení. Pekla jsem i najednou 2 bochníky a vyšlo to také na hodinu. Ale to poznáte podle zbarvení kůrky. Přeji dobrou chuť a uvidíte, že jiný chleba už péct nebudete a hlavně kupovaný už nesníte. :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kristýna234 7. 10. 2014, 12:24
Já to dělám tak, že tyčovým mixerem rozmixuji droždí ve vodě a naliji to do pekárny a potom dávám ostatní suroviny. Kvásek nedělám, nechám to na pekárně a potom troubě.
iffkar 7. 10. 2014, 8:27
jak udělám kvásek?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie