Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dalamánky z žitné mouky - s postupem

0.0
Dalamánky z žitné mouky - s postupem

Potřebné ingredience

Na 15 kousku potřebujeme> 250 g žitné mouky, 250g mouky pšeničné hladké,1lžičku soli,10 g droždí,220 ml vody, hrubou sůl a kmín na posypání

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek z vlažné vody, lžíce mouky, trošku cukru , rozdrobeného droždí a necháme vyběhnout.
Do mísy navážíme obě mouky, osolíme a přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Pak rozdělíme na malé kousky z nichž formujeme malé večky a to tak, že je v půlce bochánku protlačíme rukojetí vařečky(pozor abychom je nerozpůlili.
Bochánky dáme kynout na plech vyložený pečícím papírem -protlačenou stranou dolů.
Po vykynutí je obrátíme ,potřeme vodou a posypeme solí a kmínem,
Pečeme při teplotě 200°C asi 25 minut.

bochánky protlačíme rukojetí vařečky

necháme je vykynout-protlačenou stranou dolů

vyknuté potřeme vodou a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme

upečené dalamánky -plněné uzeninou a zeleninou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 3. 3. 2015, 21:01
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie