(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jidáše
Potřebné ingredience
200ml mléka, 65g másla, 2 vejce, 400g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 50g cukru krupice, 1 vanil.cukr, 100g nahrubo namletých ořechů nebo mandlí, citronová kůra, špetka soli, 2 lžičky suš.droždí
Postup přípravy
Po vykynutí motat uzlíky, houstičky apod. Na plechu ještě necháme půl hodiny nakynout, ničím nepotírat, péci na 170 st dozlatova
Upečené, ještě horké, potírat směsí svařenou z
40g másla
2 lžic medu
30ml rumu
Jak zaschne potírka, pocukrovat moučkovým cukrem.
Upečené, ještě horké, potírat směsí svařenou z
40g másla
2 lžic medu
30ml rumu
Jak zaschne potírka, pocukrovat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretin.a
(upraveno)
4. 4. 2015, 15:39
ňam...u babičky jsme vždycky k tomu dostávali mističku s medem rozpuštěným v trošce vody a v tom se to namáčelo...
Nadys
(upraveno)
4. 4. 2015, 14:36
Ty vapadají úžasně , vyzkouším
Monterka
(upraveno)
2. 5. 2015, 14:41
@Nadys
Děkuji!
Bella123
(upraveno)
4. 4. 2015, 9:20
Hani děkuji za báječný jednoduchý recept a jidáše jsou více než mňamózní Krásné jarní svátky Vám přejeme
Monterka
(upraveno)
2. 5. 2015, 14:42
@Bella123
Moc děkuji!