Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

**Pařížský dort**

0.0
**Pařížský dort**

Potřebné ingredience

5 vajec, 10 PL horké vody, 10 PL oleje, 250g cukru moučka, 250g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva, 2PL holandského kakaa krájecí poleva: 200g čokolády na vaření, 6 PL vody, 20g másla, 3PL smetany náplň: 4 pařížské šlehačky, v původním receptu jsou 2 ztužovače, já dávám půl sáčku Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera ozdoba: šlehačka se ztužovačem

Postup přípravy

Na korpus si vyšlehám 5 žloutků s 200 g moučkového cukru, 10 PL horké vody a 10 PL oleje.Pak ručně zlehka metličkou přimíchám střídavě na třikrát 250 g polohr. mouky promíchané s 1/2 pr. do peč. a 2 PL kakaa + sníh ušlehaný s 50 g cukru.Vše naliji do dortové formy průměr: 25 cm a vložím do předehřáté trouby na 170 C, peču asi 35 min. zkouším špejlí.
Krájecí poleva příprava: ve vodní lázni se rozpustí 200g čokolády se 6 lžícemi vody( já jsem na vodu zapomněla,ale vůbec to nevadí) pak se vmíchá máslo a nakonec po lžících smetana. Po vychladnutí se nanáší na dort, polévám lžící, boky natírám mašlovačkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie