Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

OSVĚŽUJÍCÍ ROLÁDA S MERUŇKOVÝM KRÉMEM

0.0
OSVĚŽUJÍCÍ ROLÁDA S MERUŇKOVÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience

Na těsto: 5 žloutků,100 g cukru moučka,5 lžic teplé vody,150 g pol. mouky,lžíce kakaa,sníh z 5 bílků Na krém: 2 vanilk.pudinky,cca 600 ml mléka,cukr na oslazení pudinku,půlku másla-Zlaté hané(nebo tvarohu místo másla-ten se taky hodí do krému anebo udělat krém jen ze šlehačky),sklenice meruňkového kompotu(cca 300 ml sklenice),1 sáček vanilk.cukru,banány,případně jiné ovoce(broskve,jahody,kiwi,atd.),bílá čokoládová poleva na ozdobení.

Postup přípravy

Těsto: vyšleháme žloutky s cukrem,přidáme vodu,potom zamícháme mouku a kakao,pak lehce vmíchat sníh z bílků.Těsto vlít na klasický plech na pečící papír.Dát do vyhřáté !!! trouby,já peču na cca 180-190 st. cca 20 minut.Po vyjmutí z trouby ještě horké srolovat(já roluju i s pečicím papírem) a necháme srolované schládnout.Po vychladnutí opatrně rozmotáme a potřeme krémem,položíme banány,buď celé nebo podélně rozkrojené nebo místo banánů jiné ovoce-meruňky,kiwi,atd. Já dala podélně rozkrojené 2 banány.Smotáme,zabalíme do alobalu a necháme nejlépe do druhého dne vychladit v ledničce,pak dozdobíme polevou(použila jsem tu polevu v sáčku).

Krém:uvaříme pudink s méně mléka,na 2 sáčky jsem dala asi 600 ml mléka,oslaďte podle sebe,po uvaření nechte schládnout a pak zašlehejte půlku másla-zlaté hané,meruňky z kompotu zašlehejte mixérem do krému(šťávu z kompotu jsem přecedila) a 1 vanilk.cukr.Krém je takový kyselkavý-osvěžující :o)

Tip:můžete udělat obrácenou roládu,místo tmavého těsta-udělat světlé-postup stejný,jen bez kakaa.A na krém použít čokoládový pudink a pak čokoládovou tmavou polevu.A místo másla do krému můžete dát tvaroh,taky dobré.
Anebo udělat krém ze šlehačky a do ní také zamíchat rozmixované meruňky,to je taky velká mňamka :o)

Připravenou roládu srolujte a zabalte do alobalu.

Dejte do ledničky vychladit,nejlépe do druhého dne.

Potom ještě dozdobte polevou.Já pocákala cik,cak :o)

A pak jen servírujte na talíře :o)

Roládu jsem dělala tchánovi k narozeninám,tak je i s číslem :o)
Na zdobení moc talent nejsem,takže je to takové divoké :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 6. 2016, 17:10
(C) (D)
Zirafka.Kacka 24. 3. 2008, 17:06
Taky dělávám meruňkový krém do rolády a je to opravdu mňamka, hned bych si dala ke (C)
Filďa 24. 3. 2008, 20:33
@Zirafka.Kacka Jo jo s těma meruňkama je to takové osvěžující,že,není to taková slaďárna :-$ a ke kafíčku (C) výborné (C) (Y)
Terushenka 24. 3. 2008, 16:50
Krásná a určo bude moc dobroučká... (velikonoce8) (velikonoce8)
Filďa 24. 3. 2008, 20:32
@Terushenka :-) díky za pochvalu :-$ (jidlo) (velikonoce11)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie