Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Roláda s tiramisu krémem

0.0
Roláda s tiramisu krémem

Potřebné ingredience

Na roládu : 4vejce,80g moučkového cukru,2 lžíce oleje,80 g hladké mouky,1/2 lžičky prášku do pečiva Krém. 200 g sýra mascarpone,200 g jemného tvarohu( z vaničky),2 vejce,4 lžíce cukru,2 lžičky instantní kávy + 3 lžíce horké vody,2 lžíce rumu ,1/2 balíčku ztužovače do tvarohových krémů, několik dětských piškot Kakao a nahrubo nasekané ořechy na posypání

Postup přípravy

Celá vejce šleháme s cukrem asi 10 minut,postupně přidáváme olej a pak po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem( peču na menším plechu o velikosti 39 x27 cm) a pečeme při 180°C (v předehřáté troubě) asi 10 minut- do lehkého zrůžovění.Ihned po vyndání z trouby, roládu srolujeme i s papírem a po vychladnutí rozmotáme a papír sundáme.
Pak roládu potřeme krémem ,do středu rolády dáme do řady dětské piškoty namočené do kávy s rumem.(Část krému si necháme na potření rolády). Roládu stočíme ,povrch potřeme zbylým krémem,posypeme kakaem a posekanými vlašskými ořechy.( ořechy nemusí být ,ale nám to tak chutná).
Krém si připravíme takto: žloutky vyšleháme se 4 lžícemi cukru do pěny,postupně přidáváme Mascarpone , tvaroh a ztužovač.Na závěr opatrně vmícháme sníh ,který jsme si vyšlehali z bílků.Moje fotka nevypadá nic moc,roláda musela přežít dalekou cestu ,ale je moc dobrá a není přeslazená.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie