Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept

Pomazánky proti rýmě

0.0
Pomazánky proti rýmě

Potřebné ingredience

Z černé ředkve - černá ředkev Celerová - celer, případně mrkev Křenová s řepou - křen, červená řepa Řepová s jablkem - červená řepa, jablko Česneková - česnek, sýr - ke každé na spojení, co preferujete - zakysaná smetana, majonéza, pomazánkové máslo apod. (my preferujeme zakysanou smetanu, někdy s lžičkou majonézy)

Postup přípravy

Z černé ředkve
- ta je nejúčinnější, v době kojení jsem si díky ní vyléčila zánět dutin i bez chemie
Syrovou černou ředkev oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, mírně opepříme a spojíme např. majonézou.
Drsnější varianta pro dospělé - ředkev nastrouháme přímo na chleba s máslem, osolíme, opepříme, pochutnáme si a pak povolí i ten nejucpanější nos.

Celerová
Syrový celer oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a spojíme např. zakysanou smetanou nebo majonézou. Případně smícháme s jemně nastrouhanou syrovou mrkví v poměru 1:1. Na jednohubkách chutná skvěle s kostičkou kapie.

Křenová s řepou
Křen oloupeme, nastrouháme najemno. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme najemno. Na řepu střední velikosti používám cca 2 cm kořene křenu, ale záleží na jeho síle nebo čestvosti. osolíme Spojíme např. zakysanou smetanou nebo majonézou.

Řepová s jablkem
Varianta spíš pro děti. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme najemno. Jablíčko také nastrouháme najemno. Osolíme a spojíme zakysanou smetanou.

Česneková
Do zakysané smetany přidáme lžičku majonézy, prolisujeme dva velké stroužky česneku (množství si samozřejmě upravíme podle chuti) a nastrouháme kousek polotvrdého sýra, např. eidamu. Osolíme.

Do boje s rýmou patří určitě i ředkvičky, ale pomazánky se nám zatím nedaří, jsou vodnaté... tak třeba přijde nějaký tip od Vás :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie