Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

0.0
Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

Potřebné ingredience

500 g čerstvých jahod, 2 polévkové lžíce moučkového cukru /jedna na jahody a jedna do šlehačky/,1 malé balení kulatých piškotů, 1 sáček vanilkového pudinku za studena (nebo si pudink předem uvaříme a necháme vychladit),1 kelímek smetany na šlehání, 1 ztužovač na zpevnění šlehačky, granko, nebo strouhanou čokoládu, popřípadě čokoládovou polevu.

Postup přípravy

Spojení vanilkového pudinku se šlehačkou je opravdu velmi lahodné a čerstvé jahody tu chuť korunují. Pro dětskou párty se tyhle pohárky budou jistě skvěle hodit.

Postup: Jahody opláchneme studenou vodou, odstraníme stopečky a 6 celých kousků odložíme bokem na dozdobení. Zbytek vložíme do širší misky, pocukrujeme 1 PL cukru a dáme bokem. Mezi tím si připravíme pudink za studena, pokud nemáme svůj, již předem uvařený. Jakmile jahody vyprodukují vlivem cukru trochu vlastní šťávy, jemně je vidličkou pomačkáme tak, aby zůstaly větší kousky jahod.

Tuto směs i se šťávou rozdělíme na dno pohárků a v jedné vrstvě poklademe dětskými piškoty, které malinko, opravdu jen malinko zamáčkneme, aby nasákly jahodami. Na piškotovou vrstvu rozdělíme rovnoměrně studený pudink, který pak můžeme obložit tenkými plátky jahod. A na to celé navršíme pevně vyšlehanou a přislazenou šlehačku, kterou jemně posypeme grankem, nebo strouhanou čokoládou a přizdobíme kopečkem bílé šlehačky s plátky jahod.

Na závěr můžeme ještě přidat tenké pramínky čokoládové polevy jako bonus.
Poháry uložíme do ledničky.
Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yarkal 9. 11. 2015, 21:07
Děkuji
chalupnicka 9. 11. 2015, 14:35
Vypadají krásně-mňam. (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie