(recept
si oblíbilo 125 návštěvníků)
Naprosto fantastický a úžasně jednoduchý krém na dorty, který zvládnou i Vaše děti.. opravdu to zkuste
Potřebné ingredience
1 šlehačka na šlehání ( ne odtučnělou, ale tu pořádnou na šlehání)
1 mandarinkový kompot ten malý a hlavně i s tou šťávou
1 sáček pudinku za studena .. firma Otker jmenuje se OLE
Postup přípravy
Všechny ingredience dáme do hrnce ( s všším okrajem, aby blo místo pro třepení, ne takový ten nízký hrnec) nebo do mísy, kterou přiklopíme pokličkou, pořádně chytneme a asi dvě tři minutky třeseme. Je lepší si ještě mezi pokličku a hrnec ještě dát třeba alobal nebo folii na potraviny, kdb se poklička trochu uvolnila, tak ab vám obas nešplíchnul na zem. POtom se podívejte, zda už je krém dostatečně tuhý a podle potřeby ještě chvíli třepejte. Je opravdu dobrý a s přípravou u nás rádi pomáhají moji kluci, kteří říkají že dělají kouzelný krém.
Z jiného ovoce jsme to nezkoušeli, ale je možné že pokud nemáte rádi mandarinky, půjde to i z jiného, je třeba vyzkoušet. Ale je nutné vžd přidat tu šťávu a dodržet ten poměr ovoce. POkud bste dělali třeba z broskví je utné je nakrájet na malé kousky.
Z jiného ovoce jsme to nezkoušeli, ale je možné že pokud nemáte rádi mandarinky, půjde to i z jiného, je třeba vyzkoušet. Ale je nutné vžd přidat tu šťávu a dodržet ten poměr ovoce. POkud bste dělali třeba z broskví je utné je nakrájet na malé kousky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gabana
(upraveno)
28. 3. 2014, 22:51
Krém znám, ale nenamáhám se hrkáním, uplně stejně to vyjde když ho chvíli mícháte metličkou nebo šlehačem
A nemusíte se bát, že vám vyhrkne na podlahu
Jinak my zas nejradši s ananasem a míchám zvlášt ingredience a až pak přidávám ovoce, které tam opatrně zamíchám, aby z toho nebyla kejda.



nahlásit

Sismi
(upraveno)
22. 10. 2010, 9:24
krém je úžasný,rychlý,jednoduchý...jen mě napadlo,pokud bych dala z kompotu jen štávu a ovoce si nechala aby zůstalo celé,bude finální podoba stejná?myslím konzistence a hustota??





nahlásit
luciktaek
(upraveno)
14. 4. 2010, 0:09
a hodi se krém i na potahované dorty??? jestli třeba neteče.....děkuji a prosím rychl odpovezte zitra chci delat krem
nahlásit

marki
(upraveno)
9. 9. 2009, 20:26
Taky tenhle krém znám. Ale netřesu s hrncem. Dávám ho do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a třesu - nehrozí, že by se mi poklice vysmekla apod.
nahlásit

nela5
(upraveno)
15. 8. 2009, 13:23
Ahojte ja som ho akurat robila ale nie so slahackou ale s kyslou smotanou a pridala som aj vanilkovy cukor a bol super
mnam mnam





nahlásit

ˇjaninabliz
(upraveno)
18. 2. 2009, 23:37
Ahojky mám v receptech hrk hrk buchtu možná by to šlo dát i do dortové formy,je to úžasná rychlovka....

nahlásit

katryns
(upraveno)
18. 2. 2009, 23:00
A NEMÁTE K TOMU JEDNODUCHÝ KORPUS?CHCI DĚLAT POPRVÉ DORT BRÁCHOVI K NAROZKÁM A NECHUTNÁ MI MOC KUPOVANÝ KORPUS,CHTĚLA BYCH JEDNODUCHEJ UDĚLAT.DĚKUJI.BUDU TVOŘIT ZÍTRA VEČER,TAK DÁM VĚDĚT.

nahlásit

jitkaad
(upraveno)
21. 5. 2008, 21:55
Tento krém znám taky,dává se většinou na piškotový korpus, nebo jen piškoty, je to rychlé a dobré.Já to umixuju bez ovoce v mixeru a pak tam ty mandarinky jen vmíchám.Manžel je má radši vcelku.Můžu taky jen doporučit.

nahlásit

VercaL.
(upraveno)
21. 5. 2008, 20:58
Věrko a dá se s tím i dort nazdobit? Dcera si přeje dort Barbinu (z bábovky). Děkuji moc za odpověď, Veronika
nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
29. 5. 2008, 10:48
@VercaL.
Veru jürčo dá,a le chce to to ovoce rozmixovat nebo udělat na hodně jemné kousk, jinak krém určitě zdobítkem neproleze a není také tak hlaký jako klasický krém.
nahlásit

Lupitka
(upraveno)
6. 5. 2008, 10:34
Tak jsem ho zkoušela taky, naplnila jsem s ním roládu a krém byl vynikající!!! Příště to chci zkusit z Pařížské šlehačky! Tak snad i to půjde. Máme Pařížskou šlehačku moc rádi! Mňam!



nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
5. 5. 2008, 17:51
Tak my to doma děláváme z broskví a dnes jsem to udělala z jahod
. Vždycky jsem to šlehala šlehačem - nevěřila jsem třesení, ale dnes jsem to zkusila jen zatřást
zhoustlo to nádherně, ale měla jsem tam hrudky
no ale na chuti to neubralo
tak nevím kde se stala chyba
. Ale všem moc chutná. Použila jsem k tomu recept na roládu od paní Marcela E. (Marcela 1980) ID 48135
rychlovka a nádherně nadýchaná a nepřeslazená






nahlásit

dolik76
(upraveno)
12. 4. 2008, 0:31
tak já jsem zkoušela,nápad dobrý,ale v misce se mi udělaly hrudky.Dal sjem do šlehače a super.Chu´tově vynikající

nahlásit

Néži
(upraveno)
11. 4. 2008, 0:37



nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
5. 5. 2008, 17:26
@Néži
jo právě dnes jsem to z jahod zkoušela, super

nahlásit

jituskadablik
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:02
jůů to vypadá zajímavě
určitě vyzkoušíme


nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:16
@jituskadablik
Jitu, zkuste, je to super, nestojí to moc peněz, není s tím tolik práce, já mám thle recept nejraději



nahlásit

pentilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:13










nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:01
@pentilka
Není zač, je to fakt úžasný
mno a když ulítne poklička, tak budete mít doma i krásně vymalováno




nahlásit

pentilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 21:11
@Verzatilka
my máme takovou tu mističku a víčkem
, i když vymalovat by to taky chtělo


nahlásit

keltka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:00
já to jenom míchám a míchám a krém se také krásně udělá

nahlásit

Myšule
(upraveno)
26. 3. 2008, 14:50




nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:59
@Myšule
Leni, opravdu to stačí, říkám, dělali to i moji kluci, tomu staršímu jsou čtyři a byli z toho paf. To je na tom nejlepší že se nemusí nic šlehat, nic rozpouštět, atd.. fakt to stačí, dát do jednoho hrnce, pořádně zatřást a je hotovo. Fakt ideální, pokud přijde návštěva a máte doma třeba v zásobě takový ten dortový korpus tak je rchle super mňamka na světe.. zkuste to a uvidíte
nahlásit

kurel
(upraveno)
26. 3. 2008, 14:18
To zní dobře, určitě vyzkouším, díky za inspiraci.

nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:00
@kurel
Není zač, já tu tak vždcky sháním inspiraci, tak se ráda podělím


nahlásit