Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Červené srdce-domácí Red Velvet

0.0
Červené srdce-domácí Red Velvet

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru ( nebo cukru krupice), 200 g másla, 250 ml podmáslí, 30 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva , 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody , 1 lžíce jablečného octa , 2 vejce, ½ lžičky červeného potravinářského barviva , Na tvarohovou šlehačku: 1 vaničku tučného měkkého tvarohu , 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání , ztužovač šlehačky.

Postup přípravy

V míse si vyšleháme máslo ,pokrájené na kousky s cukrem .

Postupně přidáváme vejce, mouku, kakao, vanilkový cukr a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou.

Nakonec přidáme sodu rozmíchanou se lžící octa a práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy buď srdcové nebo klasické kulaté.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C-asi 45 minut.

Postup na krém: V míse si vymícháme tvaroh z vanilkovým cukrem.

Smetanu si vyšleháme do tuha se ztužovačem.

Do ní postupně vmícháme tvaroh.

Konečný postup: Vychladlý korpus rozřízneme asi 2 cm od vrchu a těsto si dáme stranou.

Na spodní plát naneseme tvarohovou šlehačku.

Odkrojený plát těsta rozdrobíme a naneseme na šlehačku. Zbytkem krému potřeme boky dortu.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Markousekkk 17. 2. 2016, 12:15
(Y) (Y) (clamp) |:o) |:o)Markéta

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie