JAHODOVÝ DORTÍK “POD SKLEM“ PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
Světlý a kakaový korpus, náplň ze smetany ke šlehání a z bílé čokolády, 250 g čerstvých jahod, 2 lžičky jahodového džemu, máslový krém, červená želatina.
Jahodový dortík „pod sklem“.
Klínek z dortu.
1. Postup-oba korpusy stačí upéct nižší.
2. Postup-na náplň tepelně spojíme tekutou smetanu ke šlehání s bílou čokoládou. Necháme vychládnout a uložíme zakryté do ledničky nejméně na 6 hodin. Pak vyšleháme a naplníme korpusy.
3. Postup-naplněný dortík necháme řádně v ledničce vychladit.
4, Postup-pak vrchní plochu tence natřeme jahodovým džemem nebo máslovým krémem, aby čerstvé jahody nepromáčely dort.
5. Postup-dokončení: Nakonec kolem dortu utvoříme z máslového krému zdobení. Plochu vrchního plátu poklademe plátky jahod a zalijeme rozpuštěnou červenou želatinou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé