Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

0.0
Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

Potřebné ingredience

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád), 6 větších brambo, 2 střední cibul, olej, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

Postup přípravy

Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít si česnek se solí.

Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdyby jsme nechali papriku déle, zhořkla by).

Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.

Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina a pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Podáváme s chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jessika77 15. 1. 2020, 19:02
Dobrý večer, dnes jsem zkusila vás recept na burt guláš se smetanou, ale místo na vaření jsem použila ke šlehání, je to velká chyba?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie