Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dort VLAK

0.0
Dort VLAK

Potřebné ingredience

Kolik vajec, tolik lžic cukru krystal a mouky. Mohou být mleté ořechy (nemusí) - o tolik lžicic ořechů, kolik do korpusu dáme dáme o tolik lžic méně mouky viz. postup. 8 vajec, 8lžic cukru krystal, 8lžic hladké mouky Krém: 0,75l mléka, 2 vanilkové pudinky, 100-150g másla dle toho, jak moc chcete máslový krém, cukr dle chuti (3 lžíce) Kompotované ovoce (ananas, broskve) nebo banán. 1kg marcipánu, gelové cukrářské barvy (zelenou jsem udělala z modré a žluté, hnědou jsem obarvila kakaem) hračka vlak nahoru

Postup přípravy

Korpus: Celé vejce a cukr šlehat 20minut. Vypnout robot. Opatrně vmíchat mouku, případně mleté ořechy. Pokud přidáváme mleté ořechy, odečteme počet lžic ořechů z mouky. Například dáme 5lžic mouky a 3 lžíce ořechů.

Pečeme na 180C do vyhřáté trouby. Asi 20 minut.

Tento dort jsem původně chtěla péct ve formě na biskupský chlebíček, ale nakonec jsem vylila korpus na plech a nakrojila na 4 díly. Ty jsem naplnila krémem, nakrájenou kompotovanou broskví, potřela krémem a potáhla marcipánem.

Krém: Uvařit puding s cukrem. Nechat chvíli vychladnout. Do telplého, ale ne moc, ať se máslo nerozpustí, ale ne zas do studeného - to nejde dobře zašlehat - zašleháme máslo. Můžeme přisladit klidně až teď na závěr - dle chuti.

Dort je patáhlý světlou modrou. Obláčky bílé ručně nožem vykrojené. Semafor, závora, koleje, slunce ručně.
Tráva tlustý had, přejetý válečkem na pruh (šířka dle délky trávy) a rádýlkem a nožem natrhala trávu.
Trámy kolejí jsem přejela synovou kládou z hraček, kterou má ke traktoru a mají tak krásný vzor dřeva včetně suků. Kytičky obyčejné maličké kuličky - větší červená a menší žlutá.

Máme špatný fotoaparát, ve skutečnosti jsou barvy krásné výrazné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie