Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Čokoládový se šlehačkou a ovocem

0.0
Čokoládový se šlehačkou a ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 130g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, lžička nastrouhané pomerančové kůry, 100g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50g bramborového škrobu (Solamyl), lžíce kakaa, špetka mleté skořice. Náplň: 400g smetany na šlehání (40%), 20g cukru krupice, 20g kakaa, 20g čokolády na vaření. Na ozdobení: 200g smetany na šlehání (40%), ovoce, strouhaná (sekaná) čokoláda

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou do husté pěny. Vařečkou vmícháme mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou, kakaem a skořicí. Hmotou naplníme dortovou formu (21 cm) vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě na 160°C asi 45 minut. Necháme vychladit. Po vychladnutí korpus vodorovně prořízneme na dvě části.

Náplň: smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a do horké směsi přidáme na malé kousky čokolády a mícháme, až se rozpustí. Necháme vychladnout a uložíme do lednice (nejlépe přes noc). Po vychladnutí vyšleháme na pevnou čokoládovou šlehačku.

Spodní díl korpusu potřeme polovinou náplně a poklademe ovocem. Přiklopíme druhým dílem korpusu, strany dortu a povrch potřeme zbylou náplní. Strany dortu obalíme v nastrouhané čokoládě.

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a část natřeme na vršek dortu (přes čokoládovou šlehačku). Zbytek nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu. Ozdobíme ovocem. Já ještě přidala můj oblíbený bazalkový cukr (aby to bylo barevnější).

:-)

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 29. 4. 2019, 9:53
(clamp) (clamp) (clamp) Bazalkový cukr???
Marta.Raidova 2. 5. 2017, 11:47
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie