Hokkaido polévka s kari
Potřebné ingredience
Hokkaido dýně, kari, olivový olej, mléko/smetana, sůl, pepř, vývar/voda
Postup přípravy
Od někoho dostaneme Hokkaido dýni :)
Potřebné suroviny ..
Dýni dobře omyjeme, zbavíme vnitřních semínek a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olivový olej, orestujeme kostičky dýně, zasypeme dle chuti kari kořením a zarestujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, kdo má rád, může opepřit a dusíme do úplného změknutí ..
Poté rozmixujeme na hladkou kaši/polévku a poředíme mlékem, nebo smetanou, záleží na každém, co mu cholesterol dovolí ...
Na talíři můžeme dochutit zakysanou smetanou, šlehačkou, dýňovým olejem, semínky, nebo jen přidat třeba bazalku. Polévka je výborná jak horká, tak vychlazená, dobrou chuť ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé