Zázvorový sirup - RECEPT 163868

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

NÁPOJE, DRINKY

ID 408079 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)


Zázvorový sirup


[ recept č. 163868 ze dne  ]

Zázvorový sirup

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čerstvý zázvor 150 g, voda 0,5 l, cukr 1 kg (krystal nebo krupice), šťáva ze 3 citronů

POSTUP PŘÍPRAVY

Zázvor oloupeme, nakrájíme na slaboučké plátky, přidáme vodu a vaříme za sobčasného zamíchání aspoň 15 minut. Poté necháme lohovat "přes noc" tj. asi 10 hodin. Přecedíme, (ze zázvoru vymačkáme všechnu tekutinu) do získané šťávy vsypeme 1 kg cukru a za stálého míchání vaříme 15 minut, ke konci přidáme šťávu ze 3 citronů.
Ještě horký sirup plníme do lahví a po vychladnutí uchováváme v chladu a temnu (pokud neplníme do tmavých lahví). Z uvedeného množství je přibližně 1,2 l sirupu (viz foto).
Sirup je výborný do čaje nebo možno zalít 1 lžíci sirupu vřelou vodou.
Doporučujeme
Rybízový sirup
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy…
<< s autíčkem | Zázvorový sirup | Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt