Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

0.0
JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (BIO), 125 g krystalového cukru, 2 celá vejce, 4 PL mléka, 100 g rozpuštěného vlahého másla, malá špetička soli, drobné kostičky z jednoho oloupaného jablka do těsta, měsíčky ze dvou oloupaných jablek na povrch koláče, 3 PL třtinového cukru (stačí i běžný), rozpuštěné máslo na pokropení koláče, nasekané mandle nebo piniové oříšky.

Postup přípravy

Do pěny vyšleháme vejce s cukrem, přimícháme předem rozpuštěné vlahé máslo. Vaječnou směs dále spojíme se solí a mlékem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vhodíme do těsta jablečné kostičky.

Těsto rozprostřeme do nízké koláčové formy o průměru 26 cm (nebo do vyšší formy o průměru 24 cm) s pečícím papírem, naskládáme měsíčky jablek, posypeme piniovými jadérky nebo nasekanými mandlemi, pocukrujeme třtinovým cukrem a zakápneme vlahým rozpuštěným máslem. Pečeme dozlatova 40/45 minut v rozpálené troubě na 180 st. C.

Díky máslu a cukru se na povrchu moučníku při pečení tvoří chutná křupavá krustička. Voňavý koláček necháme vychladnout a jemně ho můžeme pocukrovat. Dobré pochutnání.

Koláček můžeme upéct i na plechu a pak nakrájet na kostky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yarkal 19. 2. 2019, 8:56
(clamp) (clamp)
Evula.U 29. 8. 2020, 16:56
@yarkal (Y) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie