Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Švédské Kanelbullar

0.0
Švédské Kanelbullar

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)

Postup přípravy

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na teplém místě asi 30 minut.

Vykynuté těsto vyválet do dlouhého obdélníku o výšce asi 20 cm (s těstem se dobře pracuje a není nutné ho podsypávat).

Potom rozpustit máslo na náplň.
Plát těsta potřít máslem a posypat cukrem a skořicí.
Třetinu placky přehnout ke středu a z druhé strany to samé, nohavici zlehka přejet válečkem, nakrájet na cca 4 cm široké pruhy a vytvořit uzlíky - každý pruh proříznout do cca ¾ výšky, oba konce trochu natáhnout a zatočit (jako provázek), udělat uzel a ten položit na neproříznutou část.

Uzlíky přemístit na plech vyložený pečícím papírem a nechat kynou 30 minut.

Po nakynutí uzlíky potřít rozšlehaným vejcem a posypat cukrem (nebo plátky mandlí).

Péct v předehřáté troubě na 180°C stupňů, dokud nezezlátnou (cca 15 minut).

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit. Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky). Nechat kynout na teplém místě asi 30 minut.

Vykynuté těsto vyválet do dlouhého obdélníku o výšce asi 20 cm (s těstem se dobře pracuje a není nutné ho podsypávat). Potom rozpustit máslo na náplň. Plát těsta potřít máslem a posypat cukrem a skořicí.Třetinu placky přehnout ke středu a z druhé strany to samé.

Nohavici zlehka přejet válečkem, nakrájet na cca 4 cm široké pruhy a vytvořit uzlíky - každý pruh proříznout do cca ¾ výšky, oba konce trošku natáhnout a zatočit (jako provázek), udělat uzel a ten položit na neproříznutou část.

Uzlíky přemístit na plech vyložený pečícím papírem a nechat kynou 30 minut.

Po nakynutí uzlíky potřít rozšlehaným vejcem a posypat cukrem (nebo plátky mandlí). Péct v předehřáté troubě na 180°C stupňů, dokud nezezlátnou (cca 15 minut).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie