Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Banánové řezy

0.0
Banánové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 4 žloutky, 24 dkg cukru, 7 polévkových lžic vody, 8 dkg ořechů, 15 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 4 vyšlehané bílky na sníh Trochu marmelády, cca 4 banány. Krém: 20 kostek cukru (cca 15 dkg) , 2 dcl svařeného mléka, 2 polévkové lžíce kakaa, 28 dkg másla, 1 žloutek Poleva: 10 dkg másla, 10 dkg čokolády

Postup přípravy

Těsto:
1/3 cukru odložíme do sněhu, ostatní cukr se šlehá se žloutky a po částech se přidává vařící voda. Asi po 15 min. šlehání přidáme prášek do pečiva, chvíli pomícháme až těstou zhoustne. Potom přidáme mouku, ořechy a nakonec tuhý sních (s cukrem). Pečeme v teplé a potom v mírné troubě.

Upečené těsto můžeme potřít marmeládou, ideálně nějakou kyselejší třeba rybízovou, já používám jahodovou.
Na to poklademe na plátky nakrájené banány, na banány rozetřeme krém.

Krém:
20 kostek cukru svaříme s 2 dcl mléka a potom přidáme 2 polévkové lžíce kakaa a ještě s tím povaříme. Mezitím si v druhé misce vyšleháme 28 dkg másla s 1 žloutkem. Po vychladnutí mléka postupně mléko přidáváme a šleháme dohromady, aby se mléko spojilo s máslem.

Toto polijeme čokoládovou polevou - ve vodní lázni rozpustíme 10 dkg másla a 10 dkg čokolády na vaření. Necháme trochu zchladit, horká by rozpouštěla krém.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie